Vizitka najmladšieho klubu v Bardejove

1816x
04. December 2021
Traja hokejoví odchovanci v extralige
Richard Nemec 
 
Od začiatku školského roka má svoj národný projekt Mládež HC 46 Bardejov v ZŠ s MŠ Pod Vinbargom. Slovenský zväz ľadového hokeja tam otvoril Centrum športu na profesionálnej báze.
 
Oprávnenosť takejto práce s talentovanou mládežou si nadšenci budovali niekoľko päťročníc. Výsledkom sú traja odchovanci hokejových tried, ktorí v tejto prebiehajúcej sezóne korčuľujú na extraligovom ľade, našej najvyššej súťaže mužov. Všetci prešli reprezentačnými výbermi mládeže. Prinášame ich profily a prvých trénerov.
 
Gajdoš hráčom Michaloviec
 
František GAJDOŠ ( 25. O9. 2003, 183 cm vysoký). Začínal v prípravke MlHC 46 Bardejov, hral v kategóriách žiakov ŠHT. Ako 16 ročný bol hráčom HC Poruba. Po roku reprezentoval juniorov HC Sparta Praha.
 
 
Na Slovensku v drese HC Detva bol v extralige mužov. Podobne vo Zvolene aj v extralige juniorov. Z 1. ligy mužov v Humennom prešiel do extraligovej Dukly Michalovce. V Bardejove sa mu venovali tréneri: Peter Gajdoš, Jozef Gmitter st., Miroslav Spišák, Patrik Sokoli, Daniel Marcinov st., Tomáš Ivan, Jozef Krochta, Ľuboš Rybár.
 
František Gajdoš 
 
Nemec hráčom Nitry
 
Richard NEMEC (24. 05. 2002, 181 cm). Hokejový život naštartoval Pod Vinbargom v prípravke a u žiakov. V HK Skalica súťažil v lige kadetov, extralige dorastu a juniorov, aj v národnej lige mužov. Teraz v HK Nitra hrá extraligu mužov. Reprezentoval SR od 15 do 18 rokov. Tréneri v Bardejove: P. Gajdoš, J. Gmitter st., M. Spišák, P. Sokoli, D. Marcinov, T. Ivan, J. Krochta.
 
Patrik Sokoli
 
Sokoli hráčom Popradu
 
Patrik SOKOLI (25. 09. 2003, 190 cm). Po domácej prípravke si zahral ligu kadetov a ligu dorast. Prešiel do HK Poprad, do extraligy dorastu a juniorov. Je hráčom extraligového tímu mužov. Reprezentoval SR v kategóriách od 15 do 18 rokov. O jeho športový rast sa pričinili tréneri: P. Sokoli st., D. Marcinov, J. Gmitter st., T. Ivan, Ľ. Rybár, Ján Majdek.
(19:02, J. Ščerbík)
Diskusia
Pridať komentár