Polícia si posvietila na drogových dílerov, obvineniu už čelí Košičan

1033x
06. December 2021
Košičanovi hrozí za mrežami až desať rokov
Policajti zaistili aj bielu kryštalickú látku. Foto: FB/Polícia SR - Košický kraj
 
Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach v spolupráci s košickými kriminalistami a príslušníkmi pohotovostného policajného útvaru KR PZ Košice sa koncom minulého týždňa zamerali na zadržanie páchateľov drogovej trestnej činnosti na území Košíc. Pri policajnej akcii, v piatok (3. 12.), „kukláči“ zadržali štyri osoby podozrivé z drogovej trestnej činnosti.
 
Ako uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach Jana Mésarová, počas akcie vykonali domovú prehliadku i prehliadku motorového vozidla, pri ktorých policajti zaistili bielu kryštalickú látku a ďalšie podozrivé veci, ktoré by mohli súvisieť s drogovou trestnou činnosťou a ktoré už skúmajú experti Kriminalistického a expertízneho ústavu na pracovisku v Košiciach.
 
„Podľa predbežných výsledkov expertízy časti zaisteného bieleho kryštalického materiálu, ktoré už máme k dispozícii, zo zaisteného množstva metamfetamínu by bolo možné pripraviť niekoľko desiatok jednotlivých dávok drogy,“ povedala Mésarová.
 
 
Košičan je už vo väzbe
 
Hovorkyňa tiež vysvetlila, že Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach po vykonaní potrebných procesných úkonov a vyhodnotení zabezpečených dôkazov pre zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi vzniesol obvinenie voči 40-ročnému Košičanovi.
 
Ďalšie tri podozrivé osoby boli po vykonaní potrebných úkonov zo zadržania prepustené.
 
„Obvinený muž si mal podľa doterajšieho vyšetrovania zadovažovať a ďalej distribuovať omamné a psychotropné látky, najmä pervitín, minimálne od apríla tohto roka. Košičanovi, ktorý je stíhaný väzobne, za zločin drogovej trestnej činnosti hrozí po dokázaní viny trest odňatia slobody na tri až 10 rokov,“ dodala hovorkyňa. 
(17:55, red, KR PZ Košice)
 
Diskusia
Pridať komentár