Košickí škôlkari majú dôvod na radosť, mesto im rekonštruuje ihriská

675x
16. December 2021
Rekonštrukcia bude stáť takmer 146-tisíc eur
Zrekonštruované ihrisko v areáli MŠ Kovaľská v Poľove. Foto: Mesto Košice
 
Mesto Košice sa pustilo do rekonštrukcie školských dvorov v košických materských školách a v detských jasliach.
 
Informoval o tom magistrát na webovej stránke s tým, že investíciu za takmer 146-tisíc eur od konca októbra mesto postupne realizuje v siedmich materských školách (Čordákova, Dénešova, Kežmarská, Kovaľská, Nešporova, Obrancov mieru 16 a 20) a v Detských jasliach na Jesennej ulici.
 
Pribudnú nové atrakcie
 
„Pôvodné a častokrát už z hľadiska bezpečnosti nevyhovujúce herné prvky sa v rámci rekonštrukcií dvorov nahrádzajú novými atrakciami. Pribudli napríklad nové vláčiky s tunelom a vagónikmi, kolotoče, veže so šmýkačkou a rebríkom, trampolíny, lezecké zostavy s lanovou sieťou alebo domčeky s kresliacou tabuľou,“ priblížil magistrát.
 
Viceprimátorka mesta Lucia Gurbáľová, počas stredajšieho odovzdávania zrekonštruovaného ihriska v areáli MŠ Kovaľská v Poľove, uviedla, že rekonštrukciou preliezok, lezeckých stien a ďalších hracích prvkov zlepšili nielen ich bezpečnosť a znížili tým aj pravdepodobnosť úrazu, ale zároveň zaobstarali deťom aj nové atrakcie.
 
 
Audit herných zariadení
 
Magistrát tiež uviedol, že mesto nedávno vykonalo audit herných zariadení a povrchov detských ihrísk v areáloch 61 svojich predškolských zariadení. Keďže túto povinnosť ukladá zriaďovateľom škôl platná legislatíva.
 
„Kontrolou bolo zistené, že na mnohých školských dvoroch sa nachádzajú prvky, ktoré nevyhovujú bezpečnostným predpisom. Išlo najmä o drevené časti pôvodných herných prvkov, ktoré boli vplyvom počasia poškodené až degradované. Nespĺňali tak kvalitatívne požiadavky na bezpečnú a funkčnú prevádzku. V tomto roku prejde obnovou osem predškolských zariadení a budúci rok by to malo byť ďalších desať,“ skonštatoval magistrát a zároveň dodal, že presný počet by mal byť známy po schválení rozpočtu, o ktorom majú poslanci mestského zastupiteľstva rokovať vo štvrtok (16. 12.).
(11:37, red)
Diskusia
Pridať komentár