Majitelia garáží si vydýchnu, zlodeji skončili v rukách polície

485x
16. December 2021
Do akcie sa zapojila aj polícia z Prešovského kraja
Zlodejov chytili priamo pri čine. Foto: FB/Polícia SR - Košický kraj
 
V posledných týždňoch zaznamenala polícia v Košickom kraji nárast počtu krádeží vlámaním do garáží so sekvenčnými bránami.
 
Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach Lenka Ivanová, všetky tieto krádeže mali rovnaký rukopis páchateľov.
 
„Na základe vlastných získaných informácií začali košickí kriminalisti na odhalení páchateľov tejto trestnej činnosti spolupracovať s kolegami z iných okresných riaditeľstiev, a to nielen v Košickom kraji, ale aj v Prešovskom. Výsledkom tejto spolupráce bola akcia zameraná na ich zadržanie,“ vysvetlila Ivanová.
 
 
Chytili ich priamo pri čine
 
Hovorkyňa uviedla, že policajti mali podozrivé osoby „na muške“ a 7. decembra tohto roku, bezprostredne po tom, ako sa vlámali do jednej z garáži, zadržali dve osoby.
 
V rukách policajtov skončil 27-ročný Ján z Košíc a 27-ročný Bratislavčan Dušan.
 
Po vykonaní potrebných procesných úkonov skončili obaja v cele policajného zaistenia a poverený príslušník ich obvinil z trestného činu krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva.
 
Zároveň spracoval podnet na ich vzatie do väzby, ktorý sudca Okresného súdu akceptoval a mladíci skončili za mrežami vyšetrovacej väzby.
 
Kradli pneumatiky i bicykle
 
Ivanová tiež skonštatovala, že v priebehu vyšetrovania policajti zistili, že všetky odcudzené veci si muži zhromažďovali v jednej z košických garáží. Po vykonaní obhliadky v nej bolo zaistených množstvo pneumatík, diskov, lyží, bicyklov či pracovného náradia.
 
„V súčinnosti s okresnými riaditeľstvami Košického a Prešovského kraja, v ktorých bolo zistené spáchanie trestného činu krádeže vlámaním do garáže rovnakým spôsobom, naďalej prebieha procesné dokazovanie na základe zaistených stôp a zaistených vecí. Nie je preto vylúčené, že už obvineným mužom pribudnú ďalšie obvinenia, prípadne sa polícii podarí odhaliť ďalšie osoby, spolupracujúce s už obvinenými mužmi,“ dodala hovorkyňa.
(14:00, red)
Diskusia
Pridať komentár