Východniar sa odmietol preukázať policajtom, namiesto toho jedného z nich napadol

990x
16. December 2021
Hrozí mu až päť rokov za mrežami
Polícia obvinila mladého muža zo Smižian z útoku na verejného činiteľa. Ilustračná foto: FB/ Polícia SR - Košický kraj
 
Polícia obvinila mladého muža zo Smižian (okres Spišská Nová Ves) z útoku na verejného činiteľa. Za tento skutok mu hrozí za mrežami až päť rokov.
 
Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach Lenka Ivanová.
 
 
Napadol policajta
 
„V utorok (14. 12.) okolo 21. hodiny boli policajti Obvodného oddelenia Policajného zboru v Spišskej Novej Vsi vyslaní na preverenie oznámenia v súvislosti so spáchaním priestupku proti majetku do obce Smižany. Po tom, čo policajti osoby podozrivé zo spáchania priestupku vyzvali, aby predložili svoj doklad totožnosti, jedna z nich, 24-ročný miestny Dušan, odmietol preukázať svoju totožnosť. Namiesto toho sotil do obidvoch policajtov, potom jedného z nich fyzicky napadol do oblasti ramena a brady a následne sa dal na útek,“ vysvetlila incident hovorkyňa.
 
 
Nakoniec ho spacifikovali
 
Ako ďalej uviedla Ivanová, policajti muža po pár metroch chytili a počas toho, ako spolu zápasili, mladík opäť fyzicky napadol toho istého príslušníka policajného zboru a snažil sa ďalej policajnej hliadke utekať.
 
Aj napriek aktívnemu odporu sa policajtom muža nakoniec podarilo zadržať a predviesť na policajné oddelenie.
 
Zasahujúci policajt, ktorého muž fyzicky napadol, utrpel zranenia s doposiaľ nešpecifikovanou dobou liečenia a práceneschopnosti.
 
„Po vykonaní potrebných procesných úkonov bol muž umiestnený do cely policajného zaistenia a vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Spišskej Novej Vsi ho obvinil z trestného činu útoku na verejného činiteľa. Spišskonovoveský policajný vyšetrovateľ zároveň spracoval podnet na väzobné stíhanie obvineného muža. Toto konanie tak môže 24-ročného Dušana stáť jeden až päť rokov za mrežami,“ dodala Ivanová.
(16:29, red)
Diskusia
Pridať komentár