Svidník získal 150-tisíc eur na zlepšenie vybavenia kompostárne

1796x
17. December 2021
Zakúpia drvič na spracovanie kuchynského odpadu
Na Zbernom dvore vo Svidníku im tento rok pribudol aj nový lis (Zdroj foto: mesto Svidník) 
 
Mesto Svidník získalo nenavrátný príspevok z Envirofondu na zlepšenie vybavenia kompostárne.
 
„Ďakujem občanom, ktorí sú najdôležitejším článkom, ďakujem svojim kolegom za naozaj míľové kroky a ďakujem tým poslancom MsZ, ktorí moju - NAŠU - víziu pochopili a podporujú. Potvrdilo sa mi, že bol dobrý krok vytvoriť Referát projektového riadenia a na ostatnom zastupiteľstve sme predložili čísla a fakty, ktoré dokumentujú jeho mimoriadnu úspešnosť v roku 2021,“ uviedla primátorka mesta Svidník Marcela Ivančová.
 
Schválené a práve realizované prostriedky má aktuálne mesto Svidník vo výške 3 383 241,32 eur. Minister životného prostredia rozhodol o použití finančného príspevku Environmentálneho fondu formou dotácie vo výške 150 000 eur na predchádzanie vzniku biologicky rozložiteľného odpadu v meste Svidník.
 
Dotáciou prispeje aj mesto  
 
Mesto bude súčinné výškou 5% z dotácie, čo predstavuje 7 894,74 eur. Predmetom dotácie je zakúpenie drviča pre spracovanie kuchynského odpadu na kompostárni mesta Svidník. Vďaka drviču zabezpečí mesto, aby zberové vozidlo priamo z nadstavby vysypalo kuchynský odpad na integrovanom drviči v kontajneri a drví tento odpad na požadovanú frakciu.
 
Vo Svidníku sa tešia, že po výbornom ohodnotení svidníckeho kompostu, ktorý sa dostal na zoznam certifikovaných kompostov, môžu očakávať v krátkej dobe ďalší posun, a to v zefektívnení práce na spracovaní BRKO.
(9:43, svidnik.sk)
 
Diskusia
Pridať komentár