Košická župa podporí najlepšie podujatia turistického ruchu sumou 300-tisíc eur

817x
17. December 2021
Termín podávania žiadostí je do 31. januára 2022
Jednotlivé podujatia môžu získať podporu až do výšky 50-tisíc eur. Ilustračná foto: FB/Terra Incognita
 
Košický samosprávny kraj (KSK) spoločne s krajskou organizáciou cestovného ruchu Košice Región Turizmus (KRT) vyhlasujú ďalšiu výzvu na podporu cestovného ruchu zo župného dotačného programu Terra Incognita. Tentoraz chcú prostredníctvom nej osloviť a podporiť organizátorov podujatí s regionálnym, nadregionálnym a medzinárodným významom v oblasti športu, kultúry a umenia. Jednotlivé podujatia môžu získať podporu až do výšky 50-tisíc eur.
 
Ako informovala košická župa na svojej webovej stránke, na podporu podujatí vyčlenil Košický samosprávny kraj 300-tisíc eur.
 
„Od roku 2020 sa boríme s pandémiou, ktorá výrazným spôsobom paralyzovala cestovný ruch a obmedzila mnohé obľúbené podujatia. Organizátori sa v roku 2021 aktívne usilovali vyhovieť všetkým opatreniam tak, aby sa ich podujatia opäť uskutočnili. Za to im patrí naša veľká vďaka. Prostredníctvom výzvy im chceme v budúcom roku pomôcť, aby získané skúsenosti pretavili do ešte lepšej verzie svojich podujatí,“ povedal predseda KSK Rastislav Trnka.
 
 
Minimálna a maximálna výška
 
Celkový rozpočet z grantovej schémy programu Terra Incognita pre rok 2022 na podporu podujatí sa prerozdelí medzi najlepšie medzinárodné a regionálne podujatia. Minimálna a maximálna výška podpory sa líši s ohľadom na ich charakter. Organizátori medzinárodných podujatí môžu požiadať o finančnú dotáciu od 5 - do 50-tisíc eur, organizátori regionálnych a TOP podujatí od 3- do 20-tisíc eur.
 
Kto môže požiadať o podporu?
 
O podporu podujatí z výzvy na rok 2022 sa môžu uchádzať právnické a fyzické osoby (podnikatelia), ktoré sídlia alebo majú trvalý pobyt na území Košického kraja, alebo na území Košického kraja poskytujú služby obyvateľom. Taktiež organizácie, ktorých zakladateľom je Košický samosprávny kraj. Žiadatelia o podporu musia svoje žiadosti so všetkými prílohami nahrať elektronicky cez aplikáciu E-grant do 31. januára 2022.
 
Všetky potrebné informácie k výzve nájdu žiadatelia na stránke - www.terraincognita.sk
(13:34, red, Košice Region Turizmus)
Diskusia
Pridať komentár