Vyhrážal sa, že zastrelí celú rodinu a budú ležať pod vianočným stromčekom, teraz sedí v cele

2869x
17. December 2021
Policajti riešili prípady nebezpečného vyhrážania páchané na ženách
Polícia v Košickom kraji riešila za tento rok vyše 130 prípadom vyhrážania sa ženám. Ilustračná foto: pixabay.com
 
Policajti v Košickom kraji riešili za 11 mesiacov tohto roka 137 prípadov trestných činov nebezpečného vyhrážania, 39 prípadov trestných činov ublíženia na zdraví, 26 prípadov trestných činov týrania blízkej a zverenej osoby a 21 prípadov vydierania, v ktorých obeťou boli ženy.
 
Informovala o tom v piatok (17. 12.) hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach Jana Mésarová s tým, že najnovšie prípady násilia sa vyskytli aj v uplynulých dňoch.
 
V utorok (14. 12.) ráno boli košickí policajti vyslaní preveriť oznámenie syna poškodenej 64-ročnej ženy, ktorú mal s nožom v ruke ohrozovať jej druh.
 
Policajti na mieste útočníka zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia.
 
Po vykonaní potrebných úkonov poverený príslušník 50-ročného Košičana obvinil z prečinu nebezpečného vyhrážania.
 
„Podľa vyšetrovania sa obvinený muž v pondelok večer vyhrážal svojej družke fyzickou likvidáciou s nožom v ruke so slovami „zabijem ťa“. Žene vzal telefón, aby nemohla privolať políciu. Tá v strachu presedela celú noc na stoličke v izbe. Obvinenému mužovi, ktorý už bol v minulosti za obdobný čin trestne stíhaný, hrozí po dokázaní viny trest odňatia slobody až na tri roky,“ povedala hovorkyňa s tým, že polícia spracovala podnet na väzobné stíhanie obvinenej osoby.
 
 
Vyhrážal sa, že zastrelí celú rodinu
 
Ako ďalej uviedla hovorkyňa, v utorok (14. 12.) podala na polícii v Rožňavskom okrese trestné oznámenie žena, v ktorom uviedla, že sa jej syn doma vyhráža ublížením na zdraví a zabitím.
 
Policajti neváhali a začali hneď konať. Podozrivého muža vypátrali a zadržali a vo veci bolo začaté trestné stíhanie pre nebezpečné vyhrážanie.
 
Po vykonaní potrebných procesných úkonov bol 41-ročný muž z okresu Rožňava obvinený z trestného činu nebezpečného vyhrážania. Obvinený muž bol umiestnený do cely policajného zaistenia s podnetom na jeho väzobné stíhanie.
 
„Podľa doterajšieho vyšetrovania sa syn správal agresívne po predchádzajúcej slovnej hádke, svojej matke sa vyhrážal, že celu rodinu zastrelí a celá rodina bude ležať pod vianočným stromčekom. Tieto slová u matky vzbudili dôvodnú obavu o jej život a zdravie,“ vysvetlila Mésarová.
 
Hovorkyňa zároveň dodala, že obvinený sa tohto činu dopustil voči svojim rodičom aj začiatkom tohto roka. Súd ho uznal za vinného a toho času je v podmienečnom treste.
(14:29, red)
Diskusia
Pridať komentár