Cestovanie v košickej MHD bude výhodnejšie, zlacnie ročný cestovný lístok

832x
20. December 2021
DPMK zavedie aj virtuálne cestovné lístky
Ušetria nielen pravidelní cestujúci, ale aj študenti. Ilustračná foto: FB/IDS Východ
 
Cena ročného cestovného lístka košickej MHD sa zníži z 242 eur na 199 eur. Rozhodli o tom v piatok (17. 12.) poslanci na zasadnutí mestského zastupiteľstva, ktorí schválili dodatok tarify Dopravného podniku mesta Košice (DPMK).
 
Informovalo o tom mesto Košice sa svojej webovej stránke s tým, že ušetria nielen pravidelní cestujúci, ale aj budúci, respektíve súčasní študenti vysokých škôl (VŠ).
 
„Ak úspešní maturanti či bakalári predložia potvrdenie o prijatí na VŠ, respektíve na druhý stupeň VŠ štúdia, budú mať nárok na polovičné cestovné vždy až do 30. septembra daného roku. Ďalšou dôležitou zmenou je to, že držiteľ ročného cestovného lístka môže požiadať DPMK o predĺženie jeho platnosti o 30 dní. V takom prípade si dá žiadosť, kde uvedie, ktorých 30 dní nebude svoj ročný lístok využívať a o rovnaký čas sa mu potom predĺži jeho platnosť,“ vysvetlilo mesto.
 
 
Zavedú sa virtuálne lístky
 
Ďalšou zmenou je, že DPMK zavedie aj virtuálne cestovné lístky, ktoré budú k dispozícii aj na 7, 30, 90, 180 a 365 dní.
 
„Virtuálne cestovné lístky budú stáť rovnako ako tie, ktoré si cestujúci kúpili priamo vo vozidle zo svojej bezkontaktnej čipovej karty (BČK). Výnimkou bude virtuálny týždňový lístok s cenou 11 eur respektíve 5,5 eura, čo bude o euro, prípadne 50 centov výhodnejšie ako z BČK,“ dodalo mesto.
(5:01, red)
Diskusia
Pridať komentár