Obnovený Skatepark v Bardejove pomôže mládeži v trávení voľného času

2484x
20. December 2021
Severovýchod Slovenska revitalizuje turistickú infraštruktúru pre cestovný ruch
Vynovený skatepark v Bardejove 
 
S finančným prispením Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) ,,ŠARIŠ“-Bardejov a Krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska obnovili v Bardejove na Toplianskej ulici schátraný skatepark.
 
Vynovili v ňom zničené lavičky, stoly, osvetlenie a chátrajúci altánok, ktorý slúžil ako miesto odpočinku a relaxu pre návštevníkov a športovcov.
 
 
 
Zároveň doplnili ďalší - uzatvárateľný altánok slúžiaci ako sklad náradia, ktorý bude slúžiť aj organizátorom pri realizácií rôznych nadregionálnych súťaží. Informuje o tom Radomír Jančošek, riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) ,,ŠARIŠ“-Bardejov.
 
,,Skatepark je určený predovšetkým pre skaterov, bikerov a kolobežkárov, domácich aj mimo regiónu. Benefitom revitalizovaného skateparku bude pridaná hodnota regiónu Šariš a vznik miesta pre realizáciu detí, mládeže aj dospelých.
 
 
 
V priebehu nasledujúceho obdobia plánujeme obnoviť a doplniť i streetovú časť v skateparku a to hlavne šikminy ako náhradu terajších drevených zhnitých rádiusov určených na rozbeh na prekážku "pyramída/roh". Účelom revitalizácie je obnova skateparku s vhodnými podmienkami a parametrami, ktoré budú spĺňať kritéria bezpečnosti.
 
Cieľom je tiež priviesť deti, mládež, dospelých k aktívnemu pohybu, prípadne výchova nových športových talentov. Vytvára sa tak zóna, hlavne pre mladých ľudí, ktorí doteraz nemali priestor venovať sa rôznym voľnočasovým aktivitám v regióne Šariš. Prínosom je aj obnova miesta, prostredia a vytvorenie priestoru pre ľudí, ktorí chcú využiť svoje pohybové zručnosti. Park je vhodný aj pre rodiny s deťmi,“ vysvetlil R. Jančošek.
 
 
Dodal, že v rovnakom areáli sa chystá aj Pumptrack – Bike park, ktorý bude prepojený plynulo so skate zónou. Výstavba prebehne v roku 2022.
 
Frekventovaná oblasť pri rieke Topľa v Bardejove sa tak stane ešte atraktívnejšou a bude vhodným miestom na poskytnutie priestoru pre realizáciu športových aktivít, pohybu, oddychu návštevníkov aj z iných miest a regiónov. Podporí sa tak aj cestovný ruch.
(10:22, r)
Diskusia
Pridať komentár