Slovenskí zdravotníci dostanú zaslúžené odmeny

1402x
21. December 2021
Jednorazová odmena bude 350 eur
Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský
 
Slovenskí zdravotníci dostanú zaslúžené koncoročné odmeny a vo výplate za mesiac december si nájdu 350 eur.
 
Informovalo o tom Ministerstvo zdravotníctva SR (MZ SR) na svojej webovej stránke s tým, že o odmenách pre zdravotníkov rozhodla vláda, ktorá na tento zámer vyčlenila finančné prostriedky vo 50 705 746 eur.
 
Odmeny dostanú všetci zdravotníci
 
„Jednorazový finančný príspevok je určený pre všetkých lekárov, sestry a ďalších zdravotníckych pracovníkov. To znamená odmenu dostane každý lekár, sestra, iný zdravotnícky pracovník či dokonca študenti medicíny pracujúci u poskytovateľa zdravotnej starostlivosti na území Slovenska,“ vysvetlil rezort.
 
Ako ďalej priblížilo ministerstvo zdravotníctva odmenu dostane každý zdravotník, ktorého jeho zamestnávateľ (poskytovateľ zdravotnej starostlivosti) nahlási do systému odmeňovania NCZI určeného na zber predmetných dát.
 
„Uvedený zber dát od zamestnávateľov bude prebiehať v termíne od 20. decembra 2021 od 7.00 hod do 22. decembra 2021 do 22:00 hod,“ povedal šéf rezortu zdravotníctva Vladimír Lengvarský.
 
Môžu ich očakávať v januári 
 
Po uzatvorení zberu dát Národným centrom zdravotníckych informácií bude rezort zdravotníctva disponovať počtom zdravotníckych pracovníkov, ktorých nahlásili zamestnávatelia za účelom prerozdelenia finančných prostriedkov vo výške 50 705 746 eur.
 
„Ministerstvo zdravotníctva následne zašle týmto zamestnávateľom, ktorí sa zapojili do systému odmeňovania, v stanovenom termíne finančné prostriedky, ktoré následne zamestnávateľ rovnomerne prerozdelí medzi všetkých nahlásených zdravotníckych pracovníkov v januári roku 2022 v mzde za mesiac december 2021,“ dodal minister zdravotníctva.
(8:59, red)
 
Diskusia
Pridať komentár