Proti koronavírusu budú očkovať v Košickom kraji pred aj po Vianociach

934x
21. December 2021
Župa je pripravená začať očkovať aj päťročné deti
KSK podal od spustenia očkovania viac ako 332-tisíc vakcín, z toho takmer 72-tisíc výjazdovo (Foto: FB/KSK) 
 
Očkovanie proti ochoreniu COVID-19, ktoré zabezpečuje Košický samosprávny kraj (KSK) bude k dispozícii aj počas aktuálneho týždňa, a to do štvrtka 23. decembra.
 
Ako uviedla hovorkyňa predsedu KSK Anna Terezková, hneď po Vianociach v pondelok a utorok (27 a 28. 12.) sa otvoria brány očkovacích centier v Košiciach, Michalovciach aj v Spišskej Novej Vsi. Pred sviatkami, ako aj v týždni pred Novým rokom bude v obciach a mestách v Košickom kraji jazdiť očkovací autobus.
 
Župa je pripravená začať očkovať aj päťročné deti
 
„Sú pred nami najkrajšie sviatky roka a my si neželáme nič iné ako pevné zdravie. Aj z tohto dôvodu sme prispôsobili možnosti vakcinácie v našom kraji. Zdravotníci budú očkovať tesne pred sviatkami ako aj bezprostredne po nich. Túto možnosť budú môcť využiť aj ľudia, ktorí prídu na sviatky domov z iných miest či krajín, ale aj tí, ktorí doposiaľ nad očkovaním váhali. Okrem toho, župa je pripravená začať očkovať aj novú vekovú kategóriu, a to deti od päť do jedenásť rokov. Toto očkovanie spustíme hneď, keď nám ministerstvo zdravotníctva poskytne potrebné inštrukcie. Prebiehať by malo vo veľkokapacitnom centre v Košiciach za prítomnosť pediatra,“ uviedol predseda KSK Rastislav Trnka.
 
Očkovanie aj po Vianociach
 
Počas aktuálneho týždňa budú očkovať napríklad v Rožňave, Trebišove, Dobšinej, Kráľovskom Chlmci, Kluknave, Koromli, Priekope a v ďalších 24 miestach.
 
Ešte pred Vianocami sa bude očkovanie realizovať aj v košických nákupných centrách. Rovnako bude k dispozícii aj očkovacia kója v obchodnom stredisku v Spišskej Novej Vsi.
 
Po sviatočnom víkende od 27. – 28. 12. bude opäť v prevádzke veľkokapacitné očkovacie centrum v Košiciach.
 
„V pondelok dopoludnia budú zdravotníci očkovať vakcínou od Pfizer/BioNTech deťom, neskôr aj dospelým. Vo VKOC v Košiciach sa bude očkovať aj všetkými troma dávkami vakcíny Moderna, pričom popoludní budú zdravotníci podávať aj jednodávkový Janssen. V utorok sa bude v Košiciach aj v Michalovciach očkovať dvojdávkový Pfizer. V rovnaký deň bude k dispozícii vakcína od Moderny v Spišskej Novej Vsi,“ dodala Terezková.
 
Harmonogram očkovania nájdete TU.
 
Diskusia
Pridať komentár