Vyšla unikátna kniha o ženskom futbale v Bardejove

2320x
27. December 2021
Deväť úspešných rokov
O Bardejovčankách vyšla kniha. Foto: ahoj.tv 
 
Po niekoľkých rokoch je tu opäť kniha o histórii futbalu v Bardejove. Tentokrát toho ženského. Na 112 stranách textu a množstva fotografií sa trojica autorov (Peter Cingel, Jozef Mačejovský a Slavka Muzeláková) snažila zachytiť bardejovský ženský futbal od jeho vzniku až po súčasnosť.
 
Peter Cingel: „Knižku sme nazvali „Naše baby“ a začali sme ju písať na začiatku sezóny 2020/21. Vtedy v Bardejove poskladali skvelé družstvo a mali našliapnuté k titulu Majsteriek Slovenska. Majstrovský titul mal byť v podstate darčekom dievčat k nadchádzajúcemu 100. výročiu vzniku organizovaného futbalu v našom meste.
 
Žiaľ, pre pandémiu bola súťaž zastavená a Slovenský futbalový zväz, konečne ako niekoľkokrát predtým, preferoval svojho líblinga Slovan Bratislava a Bardejovčankám nespravodlivo zabránil v účasti v Lige majstrov.
 
 
Toto v podstate viedlo k tomu, že Partizán do ligového ročníka 2021/22 už družstvo žien neprihlásil. V hre vtedy bola nielen účasť v LM, ale aj veľmi slušná finančná čiastka, ktorá by problémy bardejovských futbalistiek na dlhý čas vyriešila.
 
Zväz rozhodol tak ako rozhodol a tak peniaze namiesto chudobnému Partizánu putovali do bohatého Slovana. Nepomohlo ani to, že na stranu partizániek sa postavili Marek Hamšík, Martin Škrtel či Ondrej Duda.
 
Napriek všetkému, deväť rokov ženského futbalu v Bardejove bolo krásnou futbalovou rozprávkou. Dievčatá získali majstrovský titul, tri krát vyhrali Slovenský pohár a hrali Ligu majstrov. Ako jedna z mála rozprávok sa tá naša nekončí happy endom. Kniha je zároveň poďakovaním autorov funkcionárom, trénerom, hráčkam ale aj fanúšikom za to, že mohli byť súčasťou tohto krásneho futbalového sna.“
 
Cena knihy je 15 eur a objednať si ju môžete aj prostredníctvom nášho portálu (buď v správe alebo na maily redakcia@ahoj.tv) alebo na čísle 0911420115.
(18:14, red)
Diskusia
Pridať komentár