VIDEO | Do života uviedli knihu Naše baby

4253x
30. December 2021
Krásna kniha a v nej veľké množstvo spomienok
 Pozrite si videoreportáž
 
Trojica autorov Petr Cingel, Slavka Muzeláková a Jozef Mačejovský vytvorila viac ako sto stranovú knihu Naše baby, ktorá mapuje deväť úspešných sezón futbalistiek Partizána Bardejov. V závere roka tak je v predaji unikátna publikácia, ktorá prináša zaujímavé informácie z jednotlivých sezón, vrátane účasti v Lige majstrov i pohľad do dievčenských mládežníckych družstiev.
 
„Slovo kniha je veľmi krásne slovo, z ktorej čerpáme vedomosti, lovíme z minulosti. Aj táto kniha je dôkazom, že v Bardejove sa na ženský futbal nezabudlo a myslím si, že ani nezabudne. Chcem úprimne poďakovať autorom tejto knihy, ktorí si dali námahu a urobili ju, všetko zdokumentovali a zapísali do jednej peknej knihy. Chcem poďakovať aj všetkým účinkujúcim, ktorí sú v tejto knihe, pretože bez nich by táto kniha nebola,“ uviedol prezident Partizána Bardejov Stanislav Soroka.
 
 
„Aj táto kniha, tento príbeh, sa stal realitou a je to naozaj dôkazom toho, že všetko je možné. Každý jeden sen sa splní, len treba niekde začať. Veľmi rád by som opísal, aké obrovské potešenie mám z toho, nie je to samozrejme ako potešenie z dobrého jedla, že keď dojete a to potešenie upadá, ale možno niekedy v budúcnosti sa s tým budem vedieť vyrovnať a opísať, aké pocity mnou lomcujú, ale je to proste niečo úžasné,“ pokračoval Fratišek Kuľka, bývalý koordinátor ženských družstiev v Partizáne Bardejov.
 
„My sme pôvodne mali trošku iný zámer. Rátali sme s tým, že dievčatá získajú titul, ktorý venujú stému výročiu v Bardejove a plánovali sme túto knižku venovať k stému výročiu,“ prezradil jeden z troch spoluautorov Petr Cingel.
 
Do užívania slávnostne odovzdali knihu Naše baby. Zľava: P. Cingel, F. Kuľka, S. Muzeláková, S. Soroka, J. Mačejovský 
 
Okolnosti sa však zmenili a družstvo žien bolo nespravodlivo ochudobnené o možnosť získať druhý majstrovský titul i účasť v Lige majstrov. Aj preto bolo potrebné pozmeniť záver knihy, v ktorej sa futbalová rozprávka skončila tak, ako by sa končiť nemala.
 
„Na obálke sú tri mená, ale nesmieme zabudnúť na pani Lenkovú, našu grafičku, ktorá podľa mňa odviedla skvelú robotu. Sú tam texty a sú tam kvalitné fotografie,“ pochválil Cingel.
 
„Táto kniha Naše baby je o tom, že už nikto nemôže povedať o tom, že ženský futbal tu v Bardejove nebol, ale naopak, je to niečo, na čo história, ale aj prítomnosť a budúcnosť, bude pamätať,“ informoval Kuľka.
 
„Knihe chcem popriať veľa veľa čitateľov, aby sa v Bardejove nezabudlo, že tu bol jeden veľmi kvalitný, na vysokej úrovni ženský futbal, ktorý za akých - takých okolností zanikol. Nie je všetkým dňom koniec a ideme ďalej a uvidíme, čo nám čas prinesie,“ dodal na záver Soroka.
 
Knihu si môžu záujemcovia objednať na telefónnom čísle 0911 420 115 alebo prostredníctvom mailu – redakcia@ahoj.tv.
(13:32, red) 
Diskusia
Pridať komentár