Povinný OTP režim na pracoviskách bude pokračovať aj v novom roku

915x
30. December 2021
Pravidlá pre testovanie zamestnancov sa predlžujú do konca januára
 Výsledky testov nesmú byť staršie ako sedem dní. Ilustračná foto: pixabay.com
 
Vládny kabinet na svojom štvrtkovom (30. 12.) rokovaní schválil novú verziu manuálu pre testovanie zamestnancov. To znamená, že na pracoviskách budú môcť byť aj naďalej len zamestnanci, ktorí sú zaočkovaní, prekonali COVID – 19 alebo sú otestovaní. Platnosť tohto opatrenia sa predlžuje zatiaľ do 31. januára 2022.
 
Informoval o tom tlačový odbor Ministerstva hospodárstva (MH) SR s tým, že prípadné ďalšie predĺženie bude závisieť od vývoja pandemickej situácie na Slovensku.
 
Testovanie raz do týždňa
 
„Tak ako doteraz, zamestnávatelia sú povinní zabezpečiť dostatočný počet antigénových samotestov, ako aj vhodný priestor na testovanie. Výsledky testov nesmú byť staršie ako sedem dní, môže ísť aj o výsledok antigénového samotestu z nosa pod dohľadom autorizovanej osoby, tak ako určuje manuál. Rovnako môže ísť o testy z mobilných odberových miest, a to antigénové, LAMP a PCR testy,“ vysvetlil tlačový odbor ministerstva.
 
 
Štyri eurá na zamestnanca
 
Náklady na antigénový samotest budú po novom kompenzované zo strany štátu sumou štyri eurá na každého otestovaného zamestnanca.
 
Náklady spojené s testovaním budú rovnako ako doteraz kompenzované v sume jedného eura na každého otestovaného zamestnanca jedenkrát týždenne.
 
„O finančnú náhradu žiada zamestnávateľ ministerstvo hospodárstva v mesiaci február 2022 za všetky vykonané samotestovania jednorazovo. Doplňujúce otázky je možné zaslať na e-mailovú adresu: testovaniefiriem@mhsr.sk.,“ dodali.
 
Kompletné znenie manuálu nájdete TU:
(14:25, red)
 
Diskusia
Pridať komentár