Situácia s covidovými pacientmi sa v šačianskej nemocnici mierne zlepšila

746x
31. December 2021
Aktuálne poskytujú zdravotnú starostlivosť 17 pacientom s koronavírusom
V nemocnici vykonávajú aj naďalej len urgentné operácie. Ilustračná foto: Nemocnica Košice-Šaca
 
Nemocnica Košice-Šaca zaznamenala v uplynulých dňoch mierne zlepšenie situácie v súvislosti s vývojom pandémie ochorenia COVID-19. Aktuálne poskytuje zdravotnú starostlivosť sedemnástim pacientom s koronavírusom.
 
Informovala o tom vo štvrtok (30. 12.) šačianska nemocnica na svojej webovej stránke s tým, že na prílišný optimizmus je však priskoro a všetci očakávajú, aký bude priebeh v nasledujúcich dňoch a týždňoch v súvislosti s mutáciou omikron.
 
„Zo spomínaného počtu je pätnásť pacientov umiestnených na štandardnom covidovom lôžku, pričom dvaja z nich sú pripojení na vysoko prietokový kyslík, tzv. Hi-flow. Stav dvoch ďalších pacientov je veľmi vážny a vyžaduje podporu umelej pľúcnej ventilácie,“ povedal riaditeľ nemocnice Košice-Šaca Pavol Rusnák.
 
Z celkového počtu covidových pacientov je podľa doterajších štatistík nemocnice až 82 percent nezaočkovaných a z tých, ktorí potrebujú podporu UPV nie je zaočkovaný ani jeden.
 
 
Zdravotníci nahrádzajú aj príbuzných
 
V nemocnici aj naďalej platia prísne protiepidemické opatrenia a zákaz návštev a zdravotníci nahrádzajú pacientom, ktorých zdravotný stav vyžaduje hospitalizáciu aj najbližších príbuzných.
 
V zmysle príkazu ministerstva zdravotníctva vykonávajú v nemocnici len urgentné operácie a plánované zákroky sú naďalej pozastavené. Bez obmedzení funguje len gynekologicko-pôrodnícka klinika, aj tu však platia prísne protiepidemické opatrenia.
(8:36, red)
Diskusia
Pridať komentár