Ministerstvo školstva preplatí rodičom v hmotnej núdzi poplatky za školské kluby detí

945x
31. December 2021
Rezort takto rozdelí viac ako 2,6 milióna eur
Minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling. Foto: FB/Branislav Gröhling - Vzdelanie je budúcnosť krajiny
 
Rodičom detí zo sociálne znevýhodneného prostredia alebo z rodín v hmotnej núdzi preplatí ministerstvo školstva cez zverejnenú výzvu poplatky v školskom klube detí (ŠKD). Ide o ďalšiu z investícií z Plánu obnovy.
 
Ako uviedol odbor komunikácie a marketingu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVŠ) SR, na túto výzvu je vyčlenených viac ako 2,6 milióna eur a prihlásiť sa do nej je možné do 17. januára 2022.
 
„Snažíme sa nájsť všetky spôsoby ako pomôcť všetkým deťom na školách. Už po tretí raz sme spustili projekt doučovania. Vyhlásili sme výzvu na pomocných vychovávateľov v materských školách. Teraz spúšťame aj podporu ŠKD. Takto chceme v školstve zachytiť čo najviac detí a pomôcť im, aby sa im v škole lepšie darilo,“ povedal šéf rezortu školstva Branislav Gröhling.
 
 
Kto sa môže zapojiť?
 
Do výzvy sa môžu zapojiť všetky základné školy, špeciálne základné školy či spojené školy, ktoré majú organizačnú zložku základná škola a prevádzkujú školský klub detí.
 
Žiadatelia tak môžu získať na jedného žiaka na mesiac kompenzáciu v maximálnej výške 15 eur.
 
Rezort školstva zároveň vyčlenil z Plánu obnovy aj prostriedky na ďalšie dve výzvy. Ide o výzvu na pomocných vychovávateľov do materských škôl a výzvu na preplatenie doučovania na základných a stredných školách.
 
Školy sa do obidvoch výziev môžu zapojiť do 10. januára 2022.
 
Podrobnosti k výzve nájdete TU:
(10:35, red)
Diskusia
Pridať komentár