Prvým dieťaťom v roku 2022 je chlapček Artur James

4760x
01. Január 2022
Prvý chlapček sa narodil minútu po polnoci
 
Prvým dieťatkom roka 2022 na Slovensku je Artur James, ktorý sa narodil minútu po polnoci v nemocnici v Humennom.
 
"Artur váži 3150 gramov a meria 48 centimetrov. Narodil sa mamičke Márii ako prvorodené dieťa," uviedla Bianka Krejčiová, hovorkyňa spoločnosti Svet zdravia.
 
Prvým prírastkom vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou J.A. Reimana v Prešove bol takisto chlapec, meno dostal Brajen. Primár tamojšieho gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia Jozef Dzurilla prezradil, že váži 2810 gramov a meria 47 centimetrov.
 
Počas silvestrovskej služby ošetrili v prešovskej nemocnici 45 ľudí. "Po polnoci bolo v našich ambulanciách ošetrených ďalších šesť pacientov," informoval zástupca primára Oddelenia úrazovej chirurgie Patrik Mikluš.
 
Išlo vo väčšine o mladších ľudí vo veku od 31 do 20 rokov. Na hospitalizáciu museli prijať sedem pacientov.
 
"Väčšinu úrazov tvorili len bežné zranenia v súvislosti s oslavami príchodu Nového roka. Títo pacienti boli zväčša pod vplyvom alkoholu. V jednom prípade šlo o napadnutie susedmi, keď došlo k násiliu, lebo si prišli pýtať alkohol," dodal Patrik Mikluš.
 
Hasiči v Prešovskom kraji majú za sebou pokojnú silvestrovskú noc. Ako uviedla operačná dôstojníčka Hasičského a záchranného zboru v Prešove, zaznamenali iba zopár výjazdov k menej závažným udalostiam.
(11:11, red)
Diskusia
Pridať komentár