Silvestrovská noc v Košiciach. Žene po manipulácii s pyrotechnikou museli amputovať prsty

4228x
01. Január 2022
V UNLP ošetrili počas noci takmer 70 ľudí
Zdravotníci mali rušno na oboch oddeleniach urgentného príjmu v UNLP. Ilustračná foto: Ahoj Košice
 
Vítanie nového roka sa v metropole východu nezaobišlo ani bez úrazov a zdravotníci mali rušno na oboch oddeleniach urgentného príjmu v Univerzitnej nemocnici L. Pasteura (UNLP) v Košiciach.
 
Ako uviedla hovorkyňa nemocnice UNLP Monika Krišková, pri úrazoch úradoval alkohol a pyrotechnika.
 
 
Manipulácia s pyrotechnikou ju stála prsty
 
„Urgentný príjem na Triede SNP vyhľadalo počas silvestrovskej noci 63 pacientov. Traumatológovia ošetrili 35 pacientov, chirurgovia 12 a 16 pacientov skončilo na internom urgente. Tri cievne príhody riešili lekári na cerebrovaskulárnom pracovisku novej nemocnice,“ vysvetlila Krišková s tým, že v ranných sa 34-ročná žena podrobila okamžitej replantačnej operácii ruky, keďže po manipulácii s pyrotechnikou utrpela vážne poranenie ruky s amputáciou prstov.
 
Ako ďalej informovala hovorkyňa v nemocnici na Rastislavovej, riešili zdravotníci úrazy, ktoré súviseli nielen s opitosťou, ale aj s pyrotechnikou. Na urgentný príjem tam priviezli po polnoci štyroch pacientov a ich zdravotný stav si nevyžadoval hospitalizáciu.
 
„V jednom prípade išlo o poranenie 64-ročnej ženy, spôsobil jej ho ohňostroj, ktorý ju trafil do oblasti ľavého ucha. Jej zdravotný stav si vyžiadal ošetrenie hlavy a zašitie rany. Záchranná služba priviezla aj 30 ročného muža v stave opitosti, ktorému hodili do hlavy petardu. Aj v tomto prípad stačilo lokálne ošetrenie. Okrem toho zdravotníci ošetrili aj 20-ročného mladíka po páde zo schodov a ženu v piatom mesiaci tehotenstva po úraze hlavy,“ skonštatovala.
(11:52, red)
Diskusia
Pridať komentár