Košičan skončil s autom na streche, nafúkal vyše 2,5 promile

1204x
01. Január 2022
Polícia riešila aj nezhody pod vplyvom alkoholu
Ilustračná foto: FB/ Polícia SR - Košický kraj
 
Počas silvestrovského večera a noci polícia v Košickom kraji nezaznamenala žiadne mimoriadne udalosti ani vážne dopravné nehody.
 
Skonštatovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach Lenka Ivanová s tým, že polícia eviduje iba prípady používania petárd, ktoré rušili okolobývajúcich či nezhody medzi bývajúcimi pod vplyvom alkoholu, ktoré policajti na mieste dôsledne preverili a ku každému prípadu pristupovali individuálne.
 
  
S autom skončil na streche
 
Na Silvestra však po 21. hodine zamestnal všetky záchranné zložky 33-ročný Košičan, ktorý sa s autom prevrátil na strechu.
 
„Košičan sa počas jazdy, v smere na sídlisko Ťahanovce pri odbočke z Prešovskej cesty, pravdepodobne dostatočne nevenoval vedeniu vozidla a sledovaniu situácie v cestnej premávke a s vozidlom Renault Clio narazil pravou prednou časťou do betónového telesa nábehu zvodidla a potom sa s autom prevrátil na strechu,“ vysvetlila Ivanová.
 
Vodiča počas dokumentovania dopravnej nehody ho policajti podrobili dychovej skúške, ktorej výsledok preukázal prítomnosť alkoholu 2,54 promile.
 
„Vodič tak putoval stráviť silvestrovskú noc do cely policajného zaistenia a obvinili ho z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky,“ dodala.
(14:01, red)
Diskusia
Pridať komentár