Inovačné centrum Košického kraja bude mať nového riaditeľa

479x
03. Január 2022
Peter Breyl by sa mal ujať funkcie 15. januára 2022
Záujem o pozíciu prejavilo desať ľudí. Ilustračná foto: FB/KSK
 
Novým generálnym riaditeľom Inovačného centra Košického kraja (ICKK) bude Peter Breyl.
 
Inovačný manažér s medzinárodnými skúsenosťami v IT biznise, inovačných a transformačných projektoch uspel vo výberovom konaní, ktoré sa uskutočnilo 17. decembra.
 
Informovala o tom hovorkyňa predsedu Košického samosprávneho kraja (KSK) Anna Terezková s tým, že ešte v stredu (29. 12. 2021) potvrdili súhlas s jeho menovaním aj členovia predstavenstva ICKK.
 
 
Záujem prejavilo desať ľudí
 
Ako ďalej uviedla Terezková, informácia o výberovom konaní bola zverejnená v dennej tlači, na portáli s ponukou práce a tiež na webe KSK.
 
Záujem o pozíciu prejavilo desať ľudí, pričom na ústny pohovor boli pozvaní siedmi z nich.
 
Kandidáti potrebovali splniť viacero podmienok. Okrem iného museli mať minimálne trojročnú prax na riadiacej funkcii, najmenej trojročnú prax v oblasti tvorby inovácií a taktiež skúsenosti s projektovým riadením.
 
Výberové konanie bolo vysielané naživo a uchádzačom mohla klásť otázky aj verejnosť.
 
„Počas ústneho pohovoru predstavili kandidáti seba aj svoje projektové zámery a vízie o smerovaní Inovačného centra Košického kraja. Čelili tiež odborným otázkam, ktoré si žrebovali. Každý zo zakladajúcich členov ICKK mal vo výberovej komisii jedného zástupcu. Rastislav Trnka za Košický samosprávny kraj, Pavol Sovák za Univerzitu Pavla Jozefa Šafárika, Stanislav Kmeť za Technickú univerzitu v Košiciach, Jozef Nagy za Univerzitu veterinárneho lekárstva a farmácie v Košiciach a Branislav Ondrík za mesto Košice,“ vysvetlila hovorkyňa.
 
 
Do funkcie na päť rokov
 
Víťazný kandidát Peter Breyl by sa mal ujať funkcie 15. januára 2022 a jeho funkčné obdobie bude trvať päť rokov.
 
Na starosti bude mať koordinovať vývoj a zavádzanie inovácií a nových technológií do praxe a pozdvihnúť tak ekonomickú a s ňou spojenú sociálnu úroveň kraja na úroveň priemeru Európskej únie.
(10:20, red)
Diskusia
Pridať komentár