Organové dni sú v Bardejove veľmi populárne

97x
31. August 2015

Do baziliky prichádzajú stovky zvedavcov

Vystúpil aj František Beer

 

Organové dni Jozefa Grešáka, ktoré sa konajú v bazilike sv. Egídia, píšu už svoju 23. kapitolu. Aj počas tohto leta organizátori pripravili päť koncertov, na ktorých sa prezentujú  organisti, ktorí patria k svetovej špičke. Vystúpili už hudobníci z Kolumbie, Poľska, Nórska, naposledy bazilika patrila Františkovi Beerovi, ktorý pochádza z Košíc.  Záverečný koncert je naplánovaný na utorok prvého septembra a svoje umenie predvedie Greg Abrahams z Anglicka. 

Organové dni sa organizujú na počesť bardejovského rodáka a hudobného skladateľa Jozefa Grešáka.  Do baziliky prichádza aj tristo zvedavcov, prichádzajú aj kúpeľní hostia z Bardejovských Kúpeľov, ktorí na festival majú zabezpečený odvod autobusom.

Podľa organizátorov z oddelenia kultúry je festival životaschopný, medzinárodne akceptovaný a teší sa skvelej kondícii. Dramaturgiu má na starosti Štefan Drotár, ktorý v rámci svojich dlhoročných skúseností dokáže pozvať organistov z celého sveta. Návštevnosť sa zvyšuje každým rokom, v poslednom období na organové hry prichádza aj množstvo mladých ľudí.

(14:00, A. Marková)

Pozývame vás: 

http://ahoj.tv/kalendar/detail/619/ 

TENIS TURNAJ 2.jpg

Diskusia
Pridať komentár