Kamaráti sa chystali vykradnúť potraviny, vyzbrojili sa sekerou a pílkou

1561x
13. Január 2022
Zlodejov vyrušil alarm a príchod polície
Polícia už mladíkov obvinila z prečinu krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva. Ilustračná foto: FB/Polícia SR - Košický kraj
 
Polícia v Rožňave obvinila z prečinu krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva troch mladíkov, ktorí sa v obci Jovice (okres Rožňava) vlámali do miestnej predajne potravín.
 
Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová, polícia dostala oznámenie o pohybe neznámych osôb v potravinách v utorok (11. 1.) krátko po 22.30 hodine.
 
Na miesto boli hneď vyslané policajné hliadky, ktoré po príchode zistili, že je spustený signalizačný zvukový alarm a od objektu uteká osoba smerom k blízkemu obytnému domu.
 
 
Hľadali úkryt na cintoríne
 
„Policajti okamžite začali prehľadávať blízke okolie, kde spozorovali ďalšiu osobu, ako uteká na cintorín a snaží sa ukryť medzi hrobmi, kde však už policajtom neunikla. Mladík však už nechcel v kaši ostať sám a „nabonzoval“ aj zvyšných dvoch kamarátov. Jedného z nich policajti našli v obytnom dome, kde ho za pomoci donucovacích prostriedkov museli spacifikovať. Posledný z trojlístka mladíkov sa ukrýval v hustom poraste za cintorínom,“ vysvetlila Ivanová s tým, že policajtom prišiel na pomoc aj psovod so služobným psom.
 
 
Zlodejov vyrušil alarm
 
Policajti v priebehu vyšetrovania zistili, že traja mladíci, 20-ročný Dávid, mladistvý 16-ročný Ondrej a mladistvý 16-ročný Leonard, sa do predajte potravín chceli vlámať s pomocou sekery, pílky a kovovej tyče.
 
„Dávid prepílil zámok na zabezpečovacej mreži, a keď sa mu nepodarilo poškodiť zámok na dverách za ňou, rozbil sklenenú výplň a vstúpil do priestorov predajne. Na ich smolu ich vyrušil zvukový signalizačný alarm,“ povedala Ivanová.
 
Polícia po zhromaždení všetkých dôkazových materiálov a po vykonaní nevyhnutných procesných úkonov mladíkov obvinila z prečinu krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva.
 
„Dávidovi aj Ondrejovi hrozí trest odňatia slobody až na dva roky, pričom Ondrejovi ako mladistvému sa trest znižuje na polovicu. Leonard bol v priebehu predchádzajúcich 24 mesiacoch za obdobný trestný čin odsúdený, preto mu v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky, keďže je však taktiež mladistvý, trest sa mu znižuje na polovicu,“ dodala hovorkyňa.
(15:57, red)
Diskusia
Pridať komentár