V nemocnici Košice-Šaca aj naďalej klesajú počty pacientov s COVID-19

1345x
19. Január 2022
Pandemická situácia v nemocnici je naďalej priaznivá
V nemocnici aj naďalej platia všetky zavedené epidemické opatrenia Ilustračná foto: Nemocnica Košice-Šaca
 
Počet hospitalizovaných pacientov s ochorením COVID-19 v šačianskej nemocnici aj naďalej klesá. Nemocnica sa však obáva, že ide len o prechodné zlepšenie situácie pred nárastom prípadov súvisiacich s mutáciou omikron.
 
Informovala o tom v utorok (18. 1.) Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica Košice-Šaca patrí.
 
Podľa slov námestníka nemocnice Maroša Vargu, momentálne poskytujú zdravotnú starostlivosť šiestim covidovým pacientom, pričom ani jeden z nich aktuálne nevyžaduje podporu umelej pľúcnej ventilácie.
 
 
Potenie a vypadávanie vlasov
 
„Dvaja pacienti sú zaočkovaní, štyria nie sú. Čo sa týka pozitívnych testov vo všeobecnosti, pribúdajú počty pacientov s mutáciou omikron. Príznaky sú však iné, ako pri delte, v najväčšej miere má zastúpenie potenie, najmä v noci, a vypadávanie vlasov,“ skonštatoval Varga a v tejto súvislosti uviedol, že najúčinnejšiu ochranu voči ochoreniu poskytuje očkovanie.
 
Očkuje sa štyri dni v týždni
 
Nemocnica tiež pripomína, že v priebehu januára majú záujemcovia možnosť využiť na očkovanie štyri dni v týždni.
 
Vakcinácia prebieha v pondelky, utorky, štvrtky a piatky, v čase od 7.00 do 14.30 hod. v priestoroch Polikliniky VA U. S. Steel Košice.
 
Šačianska nemocnica zároveň dodala, že všetky zavedené epidemické opatrenia naďalej zostávajú v platnosti. Pacientov, návštevníkov a sprevádzajúce osoby, ktoré vstupujú do objektov nemocnice žiada, aby sa aj naďalej riadili informáciami zverejnenými na oficiálnych informačných kanáloch nemocnice a rešpektovali pokyny službukonajúceho personálu.
(9:40, red) 
Diskusia
Pridať komentár