Prešovský kraj je druhý najlepší v počte výjazdov do obcí

1048x
20. Január 2022
Očkoval aj v komunitných centrách či väzniciach
V rámci takéhoto výjazdu Prešovský kraj priemerne za deň zaočkuje asi 410 ľudí (Zdroj foto: PSK)
 
Prešovský samosprávny kraj je dôležitým partnerom v očkovacej stratégii Slovenska od februára 2021. Jej súčasťou je okrem veľkokapacitného očkovania aj výjazdové očkovanie prostredníctvom mobilnej jednotky.
 
Ako uviedla župa, práve mobilná služba PSK spolu s nemocnicami, poliklinikami a ambulantnými lekármi výrazne prispieva k zvýšeniu zaočkovanosti v jednotlivých obciach kraja. Aktuálne má za sebou Prešovský kraj druhý najvyšší počet takýchto výjazdov v rámci SR, a to vyše 1 200. Až 25% z nich sa realizovalo pod taktovkou krajskej samosprávy.
 
Prešovská župa je spolu s nemocnicami, poliklinikami a ambulantnými lekármi jedným z koordinátorov očkovania v obciach kraja. V Prešovskom kraji bolo doteraz prostredníctvom ich výjazdov do obcí podaných už 240-tisíc dávok vakcín. Zrealizovalo sa ich 1209 a ďalších približne 30 výjazdov je aktuálne naplánovaných. Z celkového počtu uskutočnených výjazdov pritom tvorí až 25% tých, ktoré koordinoval práve Prešovský samosprávny kraj. To predstavuje približne 300 výjazdov.
 
Už od 8. mája  
 
Aktuálne Prešovskému kraju v počte skupinových a individuálnych výjazdov do obcí patrí v rámci krajov druhá priečka, lepší je len Košický kraj. Oproti ostatným krajom ide pritom rádovo o vyšší celkový počet v stovkách výjazdov, v porovnaní s niektorými krajmi dokonca o vyššie číslo až o viac než 60%.
 
V rámci takéhoto výjazdu Prešovský kraj priemerne za deň zaočkuje asi 410 ľudí. Prvou dávkou bolo doteraz v obciach zaočkovaných vyše 56-tisíc ľudí, druhou takmer 24-tisíc záujemcov a treťou cez 17-tisíc.
 
Samotný Prešovský samosprávny kraj realizuje vakcináciu v obciach na svojom území od 8. mája, kedy oficiálne spustil svoju individuálnu a skupinovú výjazdovú očkovaciu službu. Od tohto dátumu do polovice januára 2022 aplikoval počas svojich výjazdov už približne 55-tisíc vakcín proti koronavírusu. Výjazdy okrem obcí realizoval aj v komunitných centrách, väzniciach, výrobných spoločnostiach a očkoval i z ulice, ako aj v spolupráci so Slovenskou komorou zdravotníckych záchranárov.
(8:13, PSK)
 
 
 
Diskusia
Pridať komentár