Viac ako 300 prvákov nastúpilo do škôl

8x
04. September 2015

Prváci sa do školy tešili

DSC_4174.JPG

Do školy prišli celé rodiny, prváci sa v prevažnej miere tešili

 

Na nový školský rok sa najviac tešili prváčikovia, ktorí prah školy prekročili vôbec prvýkrát.  V Bardejove do škôl v zriaďovateľskej pôsobností mesta nastúpilo spolu 308 prváčikov, otvorených bolo 16 prváckych tried. Spolu v Bardejove navštevuje základné školy 3156 žiakov vo viac ako 150 triedach. V zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Bardejov sú tieto základné školy: Základná škola 
Komenského 23, Základná škola, Wolkerova 10, Základná škola Bartolomeja Krpelca, Tarasa Ševčenka 3, Základná škola s materskou školou, Pod Vinbargom 1,  Základná škola s materskou školou, Pod Papierňou 1 a Základná škola, Nám.arm.gen. L. Svobodu 16.  Uvedené čísla sú predpokladané, reálne budú od 15. septembra.

V Bardejove pôsobia aj neštátne školy, a to Cirkevná ZŠ sv. Egídia, Jiráskova 5, Základná škola s materskou školou bl. Zefyrína, Poštárka 12 a Cirkevná ZŠ s MŠ sv. Faustíny, Majer 5, Bardejov - Dlhá Lúka.

Prváci nastúpili do tried aj na ZŠ na Komenského ulici, prvý deň v škole patrí k veľkému sviatku žiakov i rodičov. Prváčik Jakub Tribus po prvom dni v nových priestoroch i v novom kolektíve prezradil: „Do školy som sa veľmi tešil, hlavne na to, že sa tu nespí. Mám tu aj kamarátov, aj zo škôlky. Teším sa na to, že budem mať čo robiť,“ uviedol čerstvý prváčik.

(13:00, red, foto: ZŠ Komenského) 

772
Diskusia
Pridať komentár