Po ročnej prestávke štartuje ďalší ročník Krajskej futbalovej ligy

699x
20. Január 2022
Prvý zápas odohrajú tímy Tušice TNV a Žbince
 
Futbalisti odohrajú viac ako 170 zápasov. Ilustračná foto: pixabay.com
 
Už túto sobotu (22. 1.) sa v Trebišove po ročnej prestávke uskutoční prvý výkop zimnej časti Krajskej futbalovej ligy. Ide v poradí už o štvrtý ročník tejto súťaže, ktorá opäť ponúkne kvalitnú zimnú prípravu hráčom v tretej až ôsmej lige Východoslovenského futbalového zväzu či v Oblastných futbalových zväzoch.
 
Ako informovala hovorkyňa predsedu Košického samosprávneho kraja (KSK) Anna Terezková, prvý zápas sa odohrá medzi tímami Tušice TNV a Žbince.
 
Aktuálne protipandemické podmienky však dovoľujú, aby boli tribúny zaplnené len na 25 percent ich kapacity v prežime OP.
 
Ďalšie súboje budú prebiehať do začiatku marca, pričom finále by sa malo konať počas leta.
 
„Do štvrtého ročníka Krajskej futbalovej ligy sa prihlásil rekordný počet tímov, a to až 110, čo o 17 viac ako v úvodnom ročníku. O víťazný pohár zabojujú futbalisti z Oblastných futbalových zväzov aj hráči z Východoslovenského futbalového zväzu. Najdôležitejší je cieľ súťaže, a to zabezpečiť kvalitnú zimnú prípravu, ktorá ich doslova nakopne podávať ešte lepšie výkony, “ povedal predseda KSK Rastislav Trnka.
 
 
Odohrá sa viac ako 170 zápasov
 
Hovorkyňa spresnila, že na ihriskách s umelou trávou v Košiciach, Michalovciach, Trebišove, Moldave nad Bodvou či Spišskej Novej Vsi sa dokopy odohrá viac ako 170 zápasov.
 
V rámci Východoslovenského futbalového zväzu sa do súťaže zapojí 46 tímov a z Oblastných futbalových zväzoch je to 64 mužstiev.
 
„Ďakujem župe za vyčlenenie financií na ďalší ročník Krajskej futbalovej ligy, ktorá má medzi klubmi od svojho spustenia veľký ohlas. Veľmi sa teším, že aktuálne opatrenia nám umožňujú súťaž realizovať. Pevne verím, že situácia bude priaznivá a tento ročník dohráme do začatia jarných častí súťaží 2021/2022,“ dodal predseda Východoslovenského futbalového zväzu Richard Havrilla.
(12:20, red)
Diskusia
Pridať komentár