S malotraktorom sa prevrátil na bok, z miesta nehody ušiel

659x
20. Január 2022
Nezodpovední šoféri skončili v rukách polície
Šofér sa s malotraktorom prevrátil na bok. Foto: FB/Polícia SR - Košický kraj
 
Košická krajská polícia v týchto dňoch riešila vodičov, ktorí sa rozhodli z miesta dopravnej nehody odísť. Netrvalo však dlho a nezodpovední šoféri skončili v rukách mužov zákona.
 
Ako informovala polícia na sociálnej sieti, v utorok (18. 1.) popoludní došlo k dopravnej nehode v okrese Sobrance.
 
„57-ročný muž z okresu Sobrance viedol malotraktor domácej výroby bez evidenčných čísel pričom v obci Husák nevenoval pozornosť vedeniu vozidla a pluhom na odhŕňanie snehu, ktorý mal nainštalovaný na malotraktore zachytil ľavú stranu autobusu Iveco, ktorý v tom čase stál v opačnom smere jazdy,“ povedala polícia.
 
Šofér malotraktora po nehode z miesta odišiel. Následne na konci obce zišiel na pole a skončil v lesnom poraste, kde sa s malotraktorom prevrátil na bok.
 
Ani tam však neostal a peši odišiel preč.
 
Policajti ho po vypátraní podrobili dychovej skúške s výsledkom 1,75 promile.
 
 
Šoféroval bez vodičáku
 
Ako ďalej uviedla polícia, „naponáhlo“ mal v stredu (19. 1.) popoludní aj mladík z okresu Košice-okolie.
 
„17-ročný mladík viedol osobné motorové vozidlo Ford v obci Baška, kde pravdepodobne z dôvodu neprispôsobenia rýchlosti jazdy stavu a povahe vozovky prešiel do protismeru, kde narazil do oplotenia a elektrickej rozvodnej skrine,“ vysvetlila polícia a dodala, že mladík z miesta nehody ušiel.
 
Policajti však našli evidenčné číslo patriace vozidlu a ďalším šetrením zistili, že mladý muž nie je držiteľom vodičského oprávnenia.
(14:58, red)
 
Diskusia
Pridať komentár