Prešovská župa aplikovala ďalších vyše 3-tisíc vakcín proti koronavírusu

2000x
25. Január 2022
Sedemnásť percent zaočkovaných tvorili ľudia nad 60 rokov
Očkovalo sa aj v bardejovskom OC Hypka (Zdroj foto: M. Voľanská) 
 
Počas uplynulého týždňa sa na očkovacích miestach Prešovského samosprávneho kraja podalo vyše 3 100 vakcín proti koronavírusu. Z celkového počtu zaočkovaných resp. preočkovaných obyvateľov tvorila skupina nad 60 rokov 17 %. Ako uviedla župa, konkrétne bola proticovidová vakcína aplikovaná viac ako 530 ľuďom v skupine 60+.
 
Prešovský samosprávny kraj otvoril v týždni od 17. januára do 23. januára pre záujemcov spolu až 31 očkovacích termínov a jeho očkovacie tímy navštívili hneď niekoľko obcí a miest. Za sedem dní sa v réžii PSK spolu vyaplikovalo 3 114 vakcín proti koronavírusu, z toho 533 ľuďom nad 60 rokov. Pre prvú dávku vakcíny Pfizer/BioNTech, resp. Jansen si prišlo celkovo 363 záujemcov, čo predstavuje niečo vyše 11% zaočkovaných.
 
Podľa informácií z Prešovskej župy očkovacie tímy pokračovali vo vakcinovaní v prešovskom a popradskom nákupnom dome v režime pracovných dní. V čase od pätnástej do devätnástej hodiny si pre prvú, druhú či tretou dávku vakcíny Pfizer/BioNTech počas piatich dní prišlo spolu 714 ľudí, z toho bolo 118 prvoočkovancov.
 
Kraj upozorňuje na zmenu režimu očkovania
 
Konkrétne sa v OC Eperia Prešov vyaplikovalo 391 a v OC Max Poprad 323 vakcín proti koronavírusu. V tejto súvislosti kraj upozorňuje na zmenu režimu očkovania na týchto miestach v aktuálne prebiehajúcom týždni (24. – 28.1.). Čas vakcinácie sa tu totiž upravil. Od pondelka do piatku bude po novom očkovanie v OC Eperia Prešov a OC Max Poprad prebiehať už v čase od 15.00 do 18.00 hod.
  
 
Minulý týždeň bola znovu v teréne aj výjazdová očkovacia služba PSK. Od pondelka do piatku (17. – 21.1.) zavítala postupne do Lemešian, Drienova, Spišského Podhradia, Pušoviec, Domova sociálnych služieb v Snine, väznice v Sabinove, Starej Ľubovni, Svitu a Spišského Bystrého a v sobotu 22. januára aj do Štrby, Nižného Hrušova, Poše či Nižného Hrabovca. Mobilná jednotka na týchto miestach aplikovala celkovo 968 proticovidových vakcín, z toho v 111 prípadoch prvoočkovancom.
 
Vakcíny dostali záujemcovia aj v Bardejove
 
Cez víkend 22. a 23. januára sa očkovalo v krajských veľkokapacitných očkovacích centrách v Prešove, Poprade a Humennom aj nákupných domoch, a to nielen v prešovskom či popradskom, ale aj OC Hypka Bardejov.
 
Veľkokapacitné centrá PSK sa konkrétne otvorili v sobotu 22. januára, pričom spolu si do nich prišlo pre vakcínu proti koronavírusu 867 ľudí, z toho 48 pre jej prvú dávku.
 
V SOŠ technickej Prešov sa vakcína aplikovala 321 záujemcom, v SPŠ techniky a dizajnu Poprad 352 a v humenskom centre Obchodnej akadémie 194 ľuďom. Do troch obchodných centier sa za oba víkendové dni prišlo zaočkovať 565 ľudí, pričom 86 z nich dostalo prvú dávku vakcíny.
 
V OC Eperia Prešov sa spolu aplikovalo 269 vakcín, v OC Max Poprad to bolo 203 a v OC Hypka Bardejov celkovo 93 dávok vakcíny proti koronavírusu. Prešovský samosprávny kraj od začiatku tohto roka pod svojou taktovkou aplikoval už vyše 13 400 proticovidových vakcín.
(8:33, D. Jeleňová)
 
Diskusia
Pridať komentár