VIDEO | Ponorte sa do sveta automobilov na Spojenej škole Juraja Henischa v Bardejove

1189x
26. Január 2022
Študujte odbory autoopravár – mechanik a autoopravár elektrikár
Pozrite si videoreportáž 
 
Láka vás svet automobilov a chcete sa mu pozrieť pod kapotu? Spojená škola Juraja Henischa v Bardejove otvára možnosti takéhoto štúdia hneď v dvoch odboroch. Vybrať sa môžete cestou autoopravára – elektrikára alebo autoopravára mechanika.
 
„Naši žiaci sa majú možnosť na našej škole v tomto odbore naučiť diagnostiku, opravu vozidiel,“ uviedol majster odborného výcviku pre odbor autoopravár - mechanik Miroslav Čech.
 
Absolventi odboru autoopravár – mechanik získajú výučný list, môžu si dokonca vykonať zváračský kurz iba za režijné náklady. Absolventi odboru autoopravár – elektrikár získajú navyše špecializované osvedčenie o odbornej spôsobilosti.
 
„Tí starší žiaci v treťom ročníku sú zaškoľovaní pomocou cvičných panelov. Na týchto paneloch sa dá merať airbag, motor, diagnostika a ABS-ko,“ uviedol majster odborného výcviku pre odbor Jaroslav Glitta.
 
Prax v renomovaných servisoch  
 
Praktické zručnosti si študenti zdokonaľujú v priestoroch školských dielní a školského autoservisu. Počas druhého a tretieho ročníka majú možnosť prax vykonávať v renomovaných servisoch, s ktorými má škola stálu spoluprácu.
 
„Dovolím si tvrdiť, že takýmto vybavením, akým disponuje naša škola a s akým majú možnosť robiť naši žiaci, by nám závideli servisy v Bardejove, ale aj v širokom okolí,“ dodal Čech.
 
Pre absolventov trojročných učebných odborov škola ponúka dvojročné nadstavbové denné maturitné štúdium v nadväznosti na výučný list, a to aj v odbore dopravnej prevádzky.
 
Na vzdelanie môžu nadviazať na vysokej škole  
 
„Podmienky prijatia v odboroch autoopravár- mechanik a autoopravár – elektrikár sú úspešne ukončenie deviateho ročníka základnej školy absolvovanie lekárskej prehliadky,“ uzavrel zástupca riaditeľa pre odborný výcvik Marián Tomčo.
 
Nadobudnuté skúsenosti môžu absolventi ďalej posilniť počas vysokoškolského štúdia. Ak sa rozhodnú pre podnikateľskú sféru, svoje pracovné sny už vedia zrealizovať vo vlastnom autoservise, pneuservise či v oblasti osobnej a nákladnej dopravy.
(14:19, red)
 
Diskusia
Pridať komentár