Športová príprava pod strechou je limitovaná

893x
27. Január 2022
Hokejisti konečne už hrali súťažne
 
V zložitom období nášho života by sme sa chceli čo najskôr vrátiť do normálu. Zdravotné opatrenia nás každý deň okliešťujú o výhody, na ktoré sme si po mnohé roky zvykli. Určite nás aj ochudobňujú v napĺňaní životného štýlu.
 
Najmä kryté športoviská boli dlhé obdobie málo prístupné pre verejnosť.
 
Len aby sa voda nepokazila
 
Mestskú plaváreň navštevovalo azda najviac ľudí nielen z mesta, no aj z vidieka či mimo okresu. O situácií pred niekoľkými dňami informovala riaditeľky BARDTERMU, s.r.o. Mária Vaňková takto:
 
"Bazén máme napustený, udržujeme nižšiu teplotu, aby sa nepokazila voda. Je to aj o energiách, aby to neplesnelo. Môžeme zo dňa na deň dostať informáciu, aby sme otvorili prevádzku. Neviem, kto vydáva vyhlášky. Zrejme štát a niektoré čiastkové rozhodnutia aj RÚVZ. My sme pripravení otvoriť v čo najkratšom časovom limite."
 
Od 26.1.2022 je však už plaváreň otvorená aj pre širokú v verejnosť, bazén a soľná jaskyňa v režime OP a wellness v režime OP+.
 
 
Doobeda školy, poobede kluby
 
Športová hala Mier je v rekonštrukcii. Vedľajšia telocvičňa je v známom režime prístupná od polovice decembra. Podľa slov zodpovedného Stanislava Draganovského je návštevnosť podľa momentálnej pandemickej situácie:
 
"V telocvični v dopoludňajších hodinách tu máme žiakov zo škôl na hodinách povinnej telesnej výchovy. Od 13.30 až do 22.00 majú priestor na tréningy športové kluby. Aj keď od začiatku bolo tu menej športovcov na tréningoch, zdá sa, že uvoľnené podmienky to vylepšia. Trénujú skupiny basketbalistiek dievčat, no už aj chlapcov, volejbalistky, stolní tenisti. Po dvoch rokoch nečinnosti boli problémy s účasťou, ale keď sa to naštartuje, zlepší sa záujem o športovú prípravu najmä mládeže v kluboch."
 
Šanca pre športové triedy
 
Vynovený zimný štadión bol bez majstrovských zápasov. Bardejovskí korčuliari i hokejisti cestovali za športovaním do Starej Ľubovne, Prešova, dokonca aj Stropkova.
 
 
O podmienkach v Bardejove, či sa aj verejnosť bude korčuľovať najmä cez víkend, sme sa informovali u Patrika Sokolyho, koordinátora mestskej ľadovej arény:
 
"Je prístupný v režime. Tréningy športových klubov a objednávky sa plne realizujú. Chlapci športových tried sa pripravujú dopoludnia, ktorí sú mimo nich, tak trénujú poobede. Už od víkendu 15. decembra odštartovali majstrovské zápasy amatérskych súťaží žiakov. Bude to záležať aj na online stretnutí klubov dospelých. Žiaci by mali mať prednosť, lebo sú v prístupnom režime C-19.“
 
Prvé zápasy po výluke
 
15. január. Liga starších žiakov 7. ročník: Ml HC 46 Bardejov - Slávia Prešov 5:5 ( 2:2, 2:3, 1:0). Domáci: Kromka - Sedlák, Lazúr, Hankovský, Tomčo, Poláček - Žofaj, Sobek, Chmurovič, Kan, Grohoľ - Prokopovič, Jonov, Geralský, Paliga, Mihalenko. Tréner Ľubomír Baránok, asistent Branislav Poch.
 
15. január, Juniori 1. liga: Bardejov - Liptovský Mikuláš 1:5 ( 1:1, 0:2, 0:2). Domáci: Kromka, Tkáč 0. - Príhoda, Olejár, Lazúr, Tkáč A. Zuščík - Fedoročko, Harčár, Kašperán, Pavlišin, Belej - Jantek, Gurský, Savčák. Tréner Ľuboš Rybár, asistent Vladimír Mojdis.
(11:27, J. Ščerbík)
Diskusia
Pridať komentár