Polročné hodnotenie dostane v Košickom kraji viac ako 23-tisíc stredoškolákov

827x
31. Január 2022
Koronavírus zatvoril v kraji päť stredných škôl
Študentom sa darilo aj na medzinárodných súťažiach či olympiádach. Ilustračná foto: KSK
 
Aj školáci v Košickom kraji majú za sebou prvých šesť mesiacov školského roka 2021/2022 a v pondelok (31. 1.) si prevezmú za svoje úsilie polročný výpis známok.
 
Ako informovala hovorkyňa predsedu Košického samosprávneho kraja (KSK) Anna Terezková, košická župa je zriaďovateľom 63 stredných škôl, na ktorých si polročné hodnotenie prevezme spolu 23 524 stredoškolákov.
 
Oproti minulému školskému roku je to menej o zhruba 200 študentov.
 
 
Školy bodovali aj v prieskume kvality
 
„Aktuálny školský rok je ku školákom aj učiteľom o čosi priaznivejší. Brány krajských škôl boli od septembra viac otvorené ako zatvorené a stredoškoláci tak mohli vyučovanie absolvovať v laviciach. Chcem pochváliť všetkých učiteľov aj študentov, ktorí dodržiavajú opatrenia a zo všetkých síl sa snažia fungovať tak, ako pred pandémiou. Aj v tomto školskom roku naši stredoškoláci bodovali na medzinárodných súťažiach či olympiádach, vysvedčenie vystavil našim školám aj Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy (INEKO). Podľa jeho posledného hodnotenia sa v trojici najlepších gymnázií na Slovensku umiestnilo župné gymnázium na Poštovej ulici v Košiciach a do desiatky najlepších odborných škôl sa dostala košická SPŠ elektrotechnická. Verím, že s úsilím vychovávať šikovných východniarov budeme na východe aj naďalej napredovať,“ uviedol predseda KSK Rastislav Trnka.
 
Zatvorené školy
 
Terezková tiež skonštatovala, že v súvislosti s vývojom pandémie bolo k piatku (28. 1.) z dôvodu vysokého počtu tried v karanténe zatvorených päť stredných škôl v Košickom kraji, na ktorých sa vyučuje dištančne.
 
Ide o školy SPŠ technická v Spišskej Novej Vsi, Gymnázium v Krompachoch, Gymnázium vo Veľkých Kapušanoch, Gymnázium Poštová v Košiciach a SOŠ techniky a služieb v Spišskej Novej Vsi.
 
„K štvrtku (27. 1.) bolo covid pozitívnych vyše tisíc žiakov a spolu 88 zamestnancov. V karanténe sa tak ocitlo 218 tried po celom kraji. Na dištančnom vyučovaní z dôvodu karantény je aktuálne približne 6 350 stredoškolákov na župných školách,“ dodala hovorkyňa.
(8:31, red)
Diskusia
Pridať komentár