Mesto Košice rozdelí 22-tisíc eur na podporu dobrovoľníckych aktivít

737x
31. Január 2022
Mesto chce podporiť organizované skupiny či jednotlivcov pri realizácii dobrovoľníckych aktivít
 Maximálna výška dotácie bude 1 500 eur. Ilustračná foto: pexels.com
 
Mesto Košice vyhlásilo Výzvu na predkladanie žiadostí na projekty zamerané na poskytovanie služieb v oblasti dobrovoľníctva pre rok 2022. Jej cieľom je podporiť organizované skupiny či jednotlivcov pri realizácii dobrovoľníckych aktivít na území Košíc.
 
Informoval o tom košický magistrát na svojej webovej stránke s tým, že mesto celkovo rozdelí 22-tisíc eur, pričom maximálna výška dotácie bude 1 500 eur.
 
„Výzva je zameraná na podporu činnosti klientsky orientovaných mimovládnych organizácií a osôb pri poskytovaní služieb v oblasti dobrovoľníctva mládeže, ktoré pôsobia na území mesta s cieľom vytvárať, respektíve prevádzkovať a rozširovať vytvorené online systémy poskytovania informácií a poradenstva o možnostiach dobrovoľníctva mládeže, overovať ich funkčnosť a priebežne ich aktualizovať,“ vysvetlil magistrát.
 
 
Kto sa môže zapojiť?
 
Medzi cieľové skupiny výzvy patria najmä mladí ľudia, neorganizovaná mládež a mládežnícki dobrovoľníci. Zapojiť do nej sa však môžu aj koordinátori mládežníckych dobrovoľníkov, mládežnícki vedúci a pracovníci s mládežou, ktorí pracujú v oblasti dobrovoľníctva mládeže s nedostatkom príležitostí ako aj organizácie, ktoré sú prijímateľmi mládežníckej dobrovoľníckej činnosti.
 
„Výzva je určená aj pre zástupcov subjektov aktívne zapojených do prijímania a vysielania mládežníckych dobrovoľníkov, aktérov mládežníckej politiky na miestnej, regionálnej alebo národnej úrovni. Takisto ju môže využiť aj široká verejnosť ako napr. účastníci dobrovoľníckych, informačných, konzultačných a propagačných aktivít,“ skonštatovalo mesto Košice
 
Postup pri podávaní žiadostí
 
Magistrát zároveň dodal, že dotácia vo výške maximálne 1 500 eur sa poskytuje výlučne na základe písomnej žiadosti doručenej mestu a žiadosti je možné predkladať až do 18. februára, pričom posledný možný termín realizácie projektu je 31. december.
 
Bližšie informácie a vzor žiadosti nájdu záujemcovia na webovej stránke mesta Košice.
(9:20, red)
Diskusia
Pridať komentár