Košice majú novú budovu pre dopravnú políciu

955x
31. Január 2022
Novú budovu slávnostne otvoril minister vnútra Roman Mikulec
Minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO) navštívil Košice. Foto: FB/Ministerstvo vnútra SR
 
Minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO) minulý týždeň navštívil Košice. V rámci svojho pracovného výjazdu nielenže ocenil viacerých policajtov, ale odovzdal do užívania aj novú budovu pre dopravnú políciu.
 
Informovalo o tom ministerstvo vnútra na svojej webovej stránke s tým, že Mikulec ocenil v Košiciach príslušníkov Policajného zboru (PZ) pri príležitosti 40. výročia založenia Pohotovostnej motorizovanej jednotky a 30. výročia založenia Pohotovostného policajného útvaru.
 
Do vyššej hodnosti povýšil 13 príslušníkov PZ za príkladný a zodpovedný výkon štátnej služby, osobný podiel na budovaní a rozvoji Policajného zboru a plnenie služobných povinností nad rámec zverených úloh. Osem príslušníkov PZ si odnieslo aj medailu I. II. alebo III. stupňa.
 
„Som rád, že máme v policajných radoch profesionálov, ktorí nám dennodenne ukazujú, že sú hodní hesla “pomáhať a chrániť“. Všetkým oceneným policajtom gratulujem,“ uviedol minister vnútra.
  
 
Nová budova
 
Mikulec následne počas svojej návštevy otvoril aj novú budovu pre Krajský dopravný inšpektorát KR PZ v Košiciach.
 
Stavba bola financovaná z prostriedkov európskych štrukturálnych a investičných fondov z operačného programu Kvalita životného prostredia a jej hlavným zámerom bolo zníženie energetickej náročnosti budovy a úspora prevádzkových nákladov.
 
„Dopravné inšpektoráty majú rozsiahly záber činností cez evidenciu vozidiel, mýtnu políciu, diaľničné oddelenie až po oddelenie skúšok. Teda je dôležité, aby priestory boli vyhovujúce nielen pre samotných príslušníkov PZ a zamestnancov, ale aj pre občanov, ktorí tu vybavujú svoju agendu,“ dodal. Mikulec.
(11:20, red) 
Diskusia
Pridať komentár