Oceliari skompletizovali svoje útočné rady. Posilní ich legendárne meno

782x
31. Január 2022
Na súpiske Košičanov pribudol Brian Ihnačák
Brian Ihnačák je synom slávneho československého reprezentanta so skúsenosťami z NHL. Foto: HC Košice
 
Na súpiske „oceliarov“ pribudlo legendárne meno. Do košický útočných radov zavítal 36- ročný center Brian Ihnačák, ktorý je synom slávneho československého reprezentanta so skúsenosťami z NHL, trénera a aktuálne skauta Washingtonu Capitals, Petra Ihnačáka.
 
Informoval o tom klub HC Košice na svojej webovej stránke s tým, že Brian je rodákom z Toronta a okrem zámorských líg si vyskúšal aj švédsky, nórsky, taliansky, švajčiarsky či český hokej.
 
Ihnačák v slovenskej extralige odohral spolu 95 zápasov s bilanciou 28+42. V minulej sezóne v drese bystrických „baranov“ nastrieľal v 25 zápasoch 11 gólov a 19-krát asistoval.
 
V aktuálnej sezóne nastúpil za Bystricu na 15 zápasov s bilanciou 3+6.
 
 
Hľadajú obrancov
 
Ako uviedol športový manažér HC Košice Gabriel Spilar, príchod ďalšieho centra zabezpečí Košičanom flexibilitu v útoku.
 
„Brianove skúsenosti sa nám budú hodiť v dôležitých zápasoch s ťažkými súpermi. Jeho príchodom považujeme košické útočné rady za kompletné. Tím chceme posilniť ešte o jedného až dvoch obrancov. Aktuálne sme v komunikácii s viacerými hráčmi a pevne verím, že sa nám podarí obranu skompletizovať v čo najkratšom čase, aj keď situácia na trhu s hráčmi je komplikovaná,“ dodal.
 
Oceliari sa do extraligového kolotoča po karanténe vrátia v piatok (4. 2.) o 19.00 hod., kde si zmerajú sily s Michalovcami.
(12:35, red)
Diskusia
Pridať komentár