Košická župa hlási koronavírus v troch zariadeniach sociálnych služieb

544x
31. Január 2022
Očkovanie v kraji pokračuje aj tento týždeň
Koronavírus trápi aj zamestnancov. Ilustračná foto: pixabay.com
 
Košický samosprávny kraj (KSK) eviduje v troch zariadeniach sociálnych služieb prípady koronavírusu u klientov.
 
Ako uviedla v pondelok (31. 1.) hovorkyňa predsedu KSK Anna Terezková, košická župa je zriaďovateľom trinástich zariadení sociálnych služieb v kraji.
 
„Aj napriek tomu, že v nich platia prísne hygienické oparenia, k poslednému januárovému dňu evidujeme viac pozitívnych klientov s covidom v zariadení Idea v Prakovciach, a to dvadsaťdva,“ povedal predseda KSK Rastislav Trnka s tým, že okrem klientov v Prakovciach, župa eviduje dvoch pozitívnych v zariadení Jasanima v Rožňave a dvoch v košickom Domku.
 
Koronavírus aj u zamestnancov
 
Čo sa týka personálu, z viac ako 1 120 zamestnancov, vírus trápi dvadsaťjeden z nich, a to v ôsmich zariadeniach.
 
„Sú nimi Arcus v Košiciach, Idea v Prakovciach, Domko v Košiciach, Jasanima v Rožňave, Lumen v Trebišove, Ondava v Rakovci nad Ondavou, Subsidium v Rožňave a Via Lux v Košiciach-Barci,“ informovala Terezková.
  
 
Očkovanie v kraji
 
Košická župa počas aktuálneho týždňa je opäť pripravená podať vakcínu Pfizer, Janssen alebo Moderna všetkým záujemcov, ktorí navštívia veľkokapacitné očkovacie centrum v Košiciach.
 
Otvorené bude v pracovných dňoch od 14.00 do 18.00 hod., v sobotu od 8.00 do 12.00 hod a v nedeľa bude vyhradená pre očkovanie detí od 5 do 11 rokov, neskôr pre tínedžerov do 17 rokov a dospelých.
 
Ako obvykle bude v sobotu (5. 2.) otvorené aj vakcinačné centrum v Michalovciach a v nedeľu (6. 2.) centrum v Spišskej Novej Vsi.
 
Očkovanie bude prebiehať tradične aj v košických nákupných centrách či v priestoroch železničnej stanice.
 
Na cesty tiež vyrazí očkovací autobus, a to do Rožňavy, Trebišova, Kráľovského Chlmca, Čiernej nad Tisou či Veľkých Kapušian.
 
Harmonogram očkovania nájdete TU:
(15:45, red)
Diskusia
Pridať komentár