V Košiciach otvorili nové elokované pracovisko materskej školy

564x
01. Február 2022
Nová škôlka pribudla v mestskej časti Nad jazerom
Prvú triedu bude zatiaľ navštevovať 17 detí. Foto: Mesto Košice
 
Rekonštrukcia nevyužitých priestorov budovy niekdajšej základnej školy (ZŠ) na Galaktickej ulici v mestskej časti Nad jazerom priniesla zaslúžené ovocie. Vzniklo tam nové elokované pracovisko materskej školy (MŠ), ktoré slávnostne otvorili v utorok (1. 2.).
 
Ako uviedlo mesto Košice na svojej webovej stránke, elokované pracovisko na Galaktickej ulici 9 je súčasťou MŠ Galaktická 11. Jeho kapacita je šesť tried dokopy pre 120 detí a rekonštrukcia stála 748 729 eur.
 
„Okrem celkovej rekonštrukcie sa zmodernizovala aj kuchyňa a vymenili sa svietidlá vo vstupných priestoroch objektu. V pláne sú aj ďalšie investície do skvalitnenia areálu materskej školy ako je napríklad vybudovanie dopravného ihriska. Voľné priestory, ktoré sa v nej ešte nachádzajú plánujeme využiť na vytvorenie centra podpory pre učiteľov MŠ, ZŠ ako aj na miestnosti pre špeciálne pedagóga, psychológa alebo logopéda,“ vysvetlilo mesto.
 
 
Potrebná investícia
 
„Bola to veľmi potrebná investícia, lebo sme evidovali veľký záujem rodičov o prijatie ich detí. Okrem toho neustále pribúdajú nové domy v neďalekej Krásnej a aj tu na Jazere sa majú odovzdávať nové byty. Počítame s tým, že detí budeme mať dosť. Prvú triedu už máme veľmi rýchlo zaplnenú, keďže sme oslovili rodičov tých detí, ktoré sme v minulosti museli odmietnuť z kapacitných dôvodov. Mali sme aj dostatok žiadostí od pedagógov, ktorí sa nám hlásili na voľné miesto a bolo tak z čoho vyberať. Máme tu veľmi dobrý kolektív, tešíme sa aj na ďalšie deti a učiteľky, ktoré k nám nastúpia od septembra,“ skonštatovala riaditeľka MŠ Beáta Gelvanicsová s tým, že v utorok otvorili prvú zo šiestich plánovaných tried, ktorú bude zatiaľ navštevovať 17 detí.
 
Nielen pre Jazerčanov
 
Ako doplnila vedúca oddelenia školstva magistrátu mesta Košice Beáta Lopušniaková, nové priestory elokovaného pracoviska budú môcť využívať nielen Jazerčania, ale aj detí rodičov z iných mestských častí alebo okolitých obcí.
(15:45, red)
Diskusia
Pridať komentár