Odklad daňového priznania už nestačí zaslať emailom

1288x
02. Február 2022
Emailové odklady v tomto roku nebudú akceptované
Odklad daňového priznania je možné oznámiť dvoma spôsobmi. Ilustračná foto: pexels.com
 
Odklad daňového priznania k dani z príjmov za minulý rok je potrebné finančnej správe oznámiť štandardným zákonným spôsobom, a to buď elektronicky alebo v papierovej forme.
 
Ako uviedla v tlačovej správe hovorkyňa finančnej správy Martina Rybanská, emailové odklady v tomto roku nebudú akceptované.
 
„Emailové odklady daňových priznaní zasielaním oznámenia na podnety@financnasprava.sk neplatia. Išlo o mimoriadne opatrenie platné len pre rok 2021,“ povedala hovorkyňa.
 
Rybanská zároveň pripomenula, že daňovník, ktorému vznikne povinnosť podať daňové priznanie k dani z príjmov za zdaňovacie obdobie 2021, je povinný toto daňové priznanie podať v lehote do 31. 3. 2022.
 
„Ak zákonom stanovený termín nestíhajú, alebo z dôvodu pandémie sa dostali do problémov, môžu finančnej správe oznámiť predĺženie lehoty na splnenie si tejto povinnosti o tri mesiace, respektíve o šesť mesiacov v prípade príjmov zo zahraničia,“ vysvetlila hovorkyňa.
 
 
Elektronické podanie
 
Fyzická osoba, ktorá je podnikateľom podľa Obchodného zákonníka a je registrovaná pre daň z príjmov a rovnako aj právnická osoba zapísaná v Obchodnom registri, má povinnosť podať Oznámenie o predĺžení lehoty na podanie daňového priznania za rok 2021 na predpísanom tlačive do 31. marca elektronicky.
 
Daňovníci, ktorí však nemajú povinnosť elektronickej komunikácie s finančnou správou, môžu podať oznámenie o odklade podania daňového priznania v rovnakom termíne aj na predpísanom tlačive v papierovej forme na miestne príslušnom daňovom úrade.
(9:29, red)
Diskusia
Pridať komentár