Košičan nahlásil bombu na ubytovni, už čelí obvineniu

693x
02. Február 2022
Mladému Košičanovi hrozí až päť rokov za mrežami
Na miesto bol aj privolaný psovod so služobným psom. Foto: FB/Polícia SR - Košický kraj
 
V Košiciach sa opäť našiel „hrdina“, ktorý nahlásením bomby zamestnal všetky záchranné zložky.
 
Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach Lenka Ivanová, v pondelok (31. 1.) krátko pred 14.30 hod. prijala polícia na tiesňovej linke 158 oznámenie o bombe na ubytovni.
 
„Chcem nahlásiť bombu na ukrajinskej ubytovni v Barci, ukrajinská ubytovňa, vybuchne tam bomba, robte čo máte robiť,“ zaznelo v telefóne.
 
 
Privolaný boj aj psovod
 
Následne na miesto ihneď smerovali všetky záchranné zložky, ktoré z priestorov objektu evakuovali takmer 30 osôb.
 
„Policajti miesto zabezpečili a privolaný bol aj psovod so služobným psom, špeciálne vycvičeným na vyhľadávanie výbušnín. Služobný pes však počas pyrotechnickej prehliadky prítomnosť výbušnín nepotvrdil,“ vysvetlila hovorkyňa.
 
Vypátrali ho rýchlo
 
Policajtom však vypátrať volajúceho trvalo približne len pol hodinu. Muža našli na jednej z neďalekých čerpacích staníc a na mieste ho obmedzili na osobnej slobode.
 
„Všetky získané a vyhodnotené dôkazy umožnili vyšetrovateľovi odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach zo zločinu šírenia poplašnej správy obviniť 23-ročného Košičana Martina. Košický policajný vyšetrovateľ zároveň spracoval podnet na vzatie obvineného muža do vyšetrovacej väzby. V prípade dokázania viny mu hrozí jeden až päť rokov za mrežami,“ dodala Ivanová.
(11:1, red)
Diskusia
Pridať komentár