VIDEO | Bardejovská SOŠ ekonomiky, hotelierstva a služieb znovu otvára dvere cestovnému ruchu

1409x
02. Február 2022
Počas pandémie zrealizovali viaceré zmeny
Pozrite si videoreportáž 
 
Po dvoch rokoch opäť otvárajú brány do sveta manažmentu regionálneho cestovného ruchu. Stredná odborná škola ekonomiky, hotelierstva a služieb Jána Andraščíka v Bardejove skvalitní ponuku svojich študijných odborov aj v ďalšom školskom roku.
 
„Aktuálne, ako jediná stredná škola v Bardejove, máme akreditáciu na Erasmus+ v rámci odborného vzdelávania a prípravy, a to znamená, že ďalších 7 rokov budú môcť naši študenti chodiť pravidelne na prax do zahraničia,“ prezradila pedagogička odborných predmetov Iveta Michalčinová.
 
Popri klasickom rozvrhu majú študenti k dispozícií aj mimoškolské aktivity, ku ktorým patrí vyhľadávaný barmanský, baristický či animátorský kurz.
 
„No a tu, na čo sme celkom hrdí, je kurz sprievodca cestovného ruchu, na ktorý máme akreditáciu od ministerstva školstva. Táto akreditácia sa dáva na päť rokov a aktuálne ju majú iba dva subjekty z celého východného Slovenska,“ dodala Michalčinová.
 
Štvrtáci v tom majú jasno  
 
Terajší štvrtáci majú vo svojich plánoch po škole jasno. Viacerí z nich chcú na doterajšie skúsenosti a úspechy v celoslovenských súťažiach nadviazať aj na vysokej škole.
 
„Chcela by som pokračovať na vysokej škole v Banskej Bystrici, v tom cestovnom ruchu, turizme, hotelierstve a službách,“ uviedla jedna zo študentiek.
 
„Plánujem tak, ako aj moja spolužiačka, tiež buď na ten cestovný ruch, ale rozmýšľala som aj nad učiteľstvom telesnej východy, keďže mám blízko k športu,“ doplnila študentka štvrtého ročníka.
 
Adaptovali sa na súčasnú dobu  
 
Počas pandémie museli na škole pristúpiť k zmenám vo výučbe, ani úradujúci vírus ich však neodradil od toho, aby to bolo kreatívne a pútavé.
 
„Naučil nás napríklad to, že technológie nemusia byť strašiakom a že ich môžeme využívať a že sa dajú využívať aj na spestrenie vyučovania – nielen na prednášky, ale aj na kvízy, hry,“ priblížila pedagogička.
 
„Stredná škola je proste najlepšie obdobie,“ uzavrela študentka.
(14:16, red)
 
Diskusia
Pridať komentár