Pandemická situácia sa na košických základných školách začala zlepšovať

671x
03. Február 2022
V klasickom režime však fungujú len tri základné školy
Tento týždeň museli z prevádzkových dôvodov uzavrieť dve školy. Ilustračná foto: FB/Mesto Košice
 
Pandemická situácia sa na základných školách (ZŠ) v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice zlepšila. Kým v piatok (28. 1.) bolo v karanténe 32 percent žiakov, túto stredu (2. 2.) bol tento počet nižší takmer o polovicu.
 
Informoval o tom košický magistrát na svojej webovej stránke.
 
„V stredu sme mali na dištančnom vzdelávaní takmer 2 400 žiakov, čo predstavuje necelých 15 percent, všetkých detí, ktoré navštevujú naše základné školy. Čiastočne to súvisí aj so zmenou dĺžky povinnej karantény pri kontakte s infikovaným žiakom, respektíve pedagógom, ktorá pred týždňom klesla z desiatich na päť dní,“ vysvetlila vedúca oddelenia školstva magistrátu mesta Košice Beáta Lopušniaková s tým, že tento týždeň museli z prevádzkových dôvodov uzavrieť ZŠ Kežmarská 30 a ZŠ Starozagorská, ako aj niektoré školské jedálne, ktoré zväčša otvoria od budúceho týždňa.
 
 
V klasickom režime fungujú len tri školy
 
Ako ďalej uviedol magistrát, v súčasnosti len tri základné školy fungujú v klasickom režime. Ide o ZŠ na Bruselskej, Polianskej a Želiarskej ulici.
 
„Všetkých 31 zo zvyšných ZŠ svojich žiakov vyučuje prostredníctvom dištančného alebo kombinovaného vzdelávania. Hoci Košice patria v súčasnosti medzi mestá s najvyšším denným prírastkom osôb infikovaných ochorením COVID-19, epidemiologická situácia na školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta sa na rozdiel od predchádzajúceho týždňa zlepšila,“ dodalo mesto.
 
Kde hlásia najviac pozitívnych detí?
 
Momentálne najviac detí s ochorením COVID-19 má ZŠ Družicová, kde hlásia 25 infikovaných žiakov. Na ZŠ Laca Novomeského k strede (2. 2.) evidujú 23 pozitívnych žiakov a dvoch pedagógov. Na ZŠ Fábryho vyšli pozitívne testy 17 žiakom.
 
Celkovo je na základných školách v meste momentálne 134 tried, ktorých žiaci museli prejsť z prezenčnej na dištančnú, respektíve kombinovanú formu vzdelávania.
(8:22, red)
Diskusia
Pridať komentár