Na Kojšovskú hoľu vás po novom vyvezie Skibus

659x
03. Február 2022
Premávať bude počas víkendových a prázdninových dní
K obľúbeným bežkárskym tratiam dovezie návštevníkov až do konca marca. Foto: FB/KSK
 
Na obľúbenú Kojšovskú hoľu, ktorá je od Košíc vzdialená približne 30 kilometrov, začala v uplynulých dňoch premávať zimná novinka a poteší nielen bežkárov, ale aj turistov. Ide o prvý Skibus, ktorý bude pravidelne premávať počas víkendových a prázdninových dní z parkoviska v obci Zlatá Idka ku chate Erika a späť.
 
Informovala o tom v tlačovej správe krajská organizácia cestovného ruchu Košice Región Turizmus (KRT).
 
„Na Kojšovskú hoľu sme počas minulého leta úspešne vypravovali Cyklobus, ktorý si verejnosť hneď v prvej sezóne obľúbila. Teraz naň nadväzujeme Skibusom, ktorý z Kojšovskej hole urobí dostupnú destináciu aj v zime na krátky výlet z mesta do prírody,“ povedala výkonná riaditeľka Košice Región Turizmus Lenka Vargová Jurková s tým, že k obľúbeným bežkárskym tratiam dovezie návštevníkov až do konca marca.
 
Skibus s prepravnou kapacitou 18 osôb bude premávať každú sobotu, nedeľu, počas jarných prázdnin či polročných, ktoré školákov čakajú tento piatok. Vyráža z parkoviska v obci Zlatá Idka v hodinovom intervale, o 7.30, 8.30, 9.30, 10.30 a 11.30 hod.. Posledný sa naspäť vracia z Chaty Erika o 14. hodine.
 
Ako ďalej uviedla Jurková, cestujúci si môžu lístok zakúpiť na konkrétny čas online, v regionálnom informačnom bode na Hlavnej 48 alebo osobne u sprievodcu.
 
Súčasťou Skibusu je aj prívesný vozík, ktorý slúži na bezpečné umiestnenie lyží a saní.
 
Jednosmerný lístok je spoplatnený sumou vo výške dvoch eur.
 
Turistika, sánkovanie či bežkárske trate
 
Kojšovská hoľa ponúka okrem možnosti nenáročnej zimnej turistiky a sánkovania aj upravované bežkárske trate.
 
„V prípade priaznivých snehových podmienok bežkárske trate pravidelne upravujeme a návštevníci tak majú možnosť zvoliť si na základe svojich preferencií a fyzických zdatností niektorý z troch certifikovaných okruhov v dĺžke 2, 3 alebo 5 kilometrov,“ vysvetlila aktívna bežkárka a dobrovoľníčka z Kojšovka – bežkárske trate Radka Kovaľ Mazáková.
 
Bližšie informácie nájdete TU:
(9:15, red)
Diskusia
Pridať komentár