Košická Tabačka má nového generálneho manažéra

666x
03. Február 2022
Stal sa ním Martin Dubéci
Na snímke Martin Dubéci. Foto: FB/Martin Dubéci
 
Kultúrne centrum Tabačka Kulturfabrik v Košiciach má od februára nového generálneho manažéra. Stal sa ním Martin Dubéci, ktorý v tejto funkcii vystriedal Zuzanu Psotkovú, ktorá ju vykonávala dva roky.
 
O tejto zmene na sociálnej sieti v stredu (2. 2.) informoval verejnosť Martin Dubéci a Tabačka Kulturfabrik.
 
„Tento týždeň začínam, po troch mesiacoch konzultačnej podpory a preberania agendy, ako generálny manažér Tabačka Kulturfabrik,“ uviedol Dubéci na sociálnej sieti s tým, že jeho príchod je súčasťou širších zmien v organizácii.
 
 
Smelé plány  
 
Ako ďalej povedal, jeho cieľom je osviežiť aktivity kultúrneho centra.
 
„Tento rok osviežime našu dramaturgiu, prinesieme veľa nového umenia, regionálnej scény, či znovu naštartujeme diskusie. Chystáme veľmi pekné nové partnerstvá a projekty. No najmä chceme, aby konečne celý priestor žil tým, prečo vznikol - kvalitnou kultúrou a stretávaním ľudí,“ skonštatoval.
 
Podľa jeho slov pandémia okrem mnohých iných vecí ukázala, v akom rozdelenom stave je naša spoločnosť a ako málo vecí ju drží pokope.
 
„Ak tomu dokáže byť niečo protiváhou, je to vo veľkej miere práve kultúra v najširšom zmysle slova. Tabačka je jedným z najväčších centier svojho druhu na Slovensku. Produkuje program od hudby, cez divadlo, tanec, kino, diskusie a hovorené slovo, rezidencie až po vlastnú galériu. Je zázemím pre coworking a ateliéry a prevádzkuje vlastné gastro. Na celom tomto pracuje vyše dvadsať ľudí a ak pôjde všetko ako má, náš ročný rozpočet bude vyše 1, 2 milióna eur,“ dodal.
 
Dubéci nie je v slovenskej politike neznáme meno. Pôsobil ako poradca podpredsedníčky Národnej rady Slovenskej republiky Eriky Jurinovej, či viedol kampaň Radoslava Procházku pred prezidentskými voľbami v roku 2014.
 
Tiež bol členom strany Sieť a kandidoval do parlamentu za Most-Híd.
 
Dubéci bol aj členom predsedníctva a sekretár hnutia Progresívne Slovensko. V parlamentných voľbách 2020 kandidoval za koalíciu Progresívne Slovensko a Spolu pod číslom 10. Po neúspechu vo voľbách odišiel z predsedníctva hnutia a ostal radovým členom. Vrátil sa do rodných Košíc, kde od februára 2021 pôsobil päť mesiacov, ako šéf referátu marketingu a styku s verejnosťou na košickom magistráte.
(11:15, red)
Diskusia
Pridať komentár