VIDEO | Bardejovská priemyslovka s novými oázami oddychu

3410x
03. Február 2022
 Návrh pochádza priamo zo študentskej dielne
Pozrite si videoreportáž 
 
Bardejovská priemyslovka má vlastné oázy oddychu. Školské chodby skrášľujú nové vaky, taburety a stoly, na prízemí zase vznikla tvorivá trieda.
 
„Výzva z ministerstva školstva Modernejšia škola nás oslovila hlavne tým, že sme chceli prispôsobiť aj naše školské prostredie domáckejšiemu prostrediu našich študentov. Aby sa v škole cítili naozaj tak, ako sa môžu cítiť aj doma,“ opísal riaditeľ SPŠT Bardejov Jaroslav Bujda.
 
 
„Určite je to lepšie, lebo si môžete oddýchnuť a namiesto tých tvrdých stoličiek v triedach si môžete sadnúť na gauč alebo do vaku,“ opísal svoje pocity z novej oddychovej zóny jeden zo študentov školy.
 
Študenti priložili ruku k dielu  
 
„Stále, keď mám napríklad nejakú písomku a mám predtým voľnú hodinu, tak si tu sadnem, chodíme tu desiatovať aj cez prestávky. Spolu s ľuďmi z iných ročníkov tu jeme, rozprávame sa, je to oveľa lepšie,“ doplnila študentka priemyslovky.
 
 
 
Návrh oddychového priestranstva pochádza priamo zo študentskej dielne. Jedna skupina mala na starosti vizualizácie, tá druhá samotné elektroinštalačné a rekonštrukčné práce.
 
Zrevitalizovali aj triedu
 
„Financovanie bolo riešené cez ministerstvo školstva, kde sme získali čiastku 16,999 eur a spolufinancovanie bolo aj z nášho rozpočtu a z príspevkov rodičov, kde sme zakúpili tie prostriedky, ktoré nemohli byť realizované z rozpočtu ministerstva,“ uzavrel Bujda.
 
Popri vytváraní oddychových zón stihli v škole zrevitalizovať aj jednu z tried, ktorá poskytuje priestor na študovanie, realizovanie kreatívnych workshopov či riešenie rôznych mimoškolských aktivít.
(13:55, red)
 
Diskusia
Pridať komentár