Práce na výstavbe severného obchvatu Prešova napredujú, v tuneli Bikoš sú hotové na 75 percent

741x
03. Február 2022
Pracuje sa aj na mostoch
V tuneli Bikoš majú už prerazené obidve tunelové rúry. Foto: NDS
 
Práce na výstavbe severného obchvatu Prešova po R4 napredujú podľa harmonogramu. V tuneli Bikoš, ktorý je súčasťou tejto stavby, sú práce hotové už na 75 percent.
 
Ako informovala hovorkyňa Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Eva Žgravčáková, v západnej rúre tunela Bikoš už sfinalizovali sekundárne ostenie a vo východnej tunelovej rúre je zrealizovaných už 50 percent sekundáru.
 
 
„V tuneli Bikoš máme prerazené obidve tunelové rúry. V západnej tunelovej rúre, kde je sekundárne ostenie finálne dokončené, prebieha realizácia základových pásov pod štrbinové žľaby a obrubníky, ako aj ich položenie a zahájili sme tiež realizáciu kábelovodov. Na tomto mieste nám zostáva dokončiť priečky v SOS výklenkoch a priečnych prepojeniach, ako aj nátery sekundárneho ostenia,“ vysvetlila hovorkyňa s tým, že v týchto dňoch prebieha realizácia sekundárneho ostenia vo východnej tunelovej rúre a súčasne sa pracuje aj na zhotovení drenáže.
 
Žgravčáková zároveň spresnila, že už v lete tohto roka budú pripravení začať s montážou tunelovej technológie a na záver roka príde na rad aj realizácia vozovky v tuneli.
 
 Foto: NDS
 
Pracuje sa aj na mostoch
 
Okrem tunela pracujú aj na vonkajších objektoch, kde sa realizuje zakladanie, budovanie násypov a pokládka konštrukčných vrstiev vozovky na preložke cesty I/68 pri Veľkom Šariši.
 
„Na moste pred tunelom Bikoš z južnej strany prebieha montáž skruže a armuje sa posledná 7. etapa pravého mosta. Následne sa plynulo prejde so skružou na ľavý most. Na moste za tunelom Bikoš prebieha realizácia lamiel a zárodkov. Na moste nad cestou I/68 už demontujeme podpernú konštrukciu a tento most je kompletne zabetónovaný. Na mostoch nad vetvami severnej križovatky R4 prebieha jednotlivo montáž podpernej konštrukcie, armovanie, betonáž krídiel a driekov opôr,“ dodala.
 
Ďalšie informácie o úseku sa dozviete TU:
(14:32, red, NDS)
Diskusia
Pridať komentár