Prešovskí volejbalisti s povinným víťazstvom proti Trenčínu

588x
07. Február 2022
Prešovčanom znova patrí prvé miesto v tabuľke
Tréner Prešova dal v základnej zostave príležitosť hráčom z lavičky. Foto: Veronika Mihaliková
 
V predohrávke 19. kola Niké Extraligy mužov si poradili hráči VK MIRAD UNIPO Prešov s mladíkmi z ŠŠ volejbal Trenčín hladko 3:0 (25:12, 25:17, 25:20) a vrátili sa opäť na prvé miesto v tabuľke.
 
Tréner Prešova Erik Digaňa dal v základnej zostave príležitosť hráčom z lavičky, ktorí dovolili zaznamenať členom centralizovanej prípravy volejbalovej federácie najviac bodov v treťom sete.
 
Informoval o tom generálny manažér klubu VK MIRAD UNIPO Prešov, Marián Palenčar.
 
Volejbalistom stretnutia sa stal domáci univerzál Vincent Rzyman, ktorý pomohol svojmu tímu 14-timi bodmi. Za hostí ocenil tréner Ivan Hriadlovský smečiara Adriána Petrufa.
 
 
Domáce mužstvo pridalo do zápasovej bilancie 14-te víťazstvo v základnej časti súťaže a trpkosť prehry okúsilo len dvakrát. Zaujímavosťou stretnutia bola nominácia mladého prešovského odchovanca Roberta Pijáčeka v družstve Trenčína.
 
Nádejný blokárlen pred pár dňami potvrdil prestup na hosťovanie do športovej školy po dohode s rodičmi. Jeho stredoškolské vzdelávanie na gymnáziu pod hradom Matúša Čákabude plne prispôsobené profesionálnej volejbalovej príprave.
 
 Foto: Veronika Mihaliková
 
Hlasy trénerov
 
Erik Digaňa, tréner VK MIRAD UNIPO Prešov: „Zápas hodnotím pozitívne. Zahrali si chlapci, ktorí možno nedostávajú toľko extraligového času. Nastúpili od začiatku, aby si zažili ten pocit, lebo je to iné po mentálnej stránke mať zodpovednosť za výsledok od prvej lopty. Dnes nemám extrémne čo vyčítať. Boli tam chyby, ktoré si rozoberieme, ale aj po emočnej stránke fajn. Chalani majú záťaž, čiže pri niektorých chybách prižmúrim pol oka.“ 
 
Ivan Hriadlovský, tréner ŠŠ volejbal Trenčín: „Veľmi ťažký zápas. Každý zápas je pre nás veľmi ťažký a prvé dva sety sme mali problém s prihrávkou, s príjmom podania. Dostať sa do útoku bolo extrémne náročné. Nehovoriac o tom, že sme chceli byť úspešní. Samozrejme aj kvalitný blok súpera nám to neumožňoval. Paradoxne, v treťom sete, ktorý vyznel bodovo najlepšie, tomu bodového rozbehu pomohli chyby na strane súpera. Mali tam problém, či už z koncentrácie, čo je ich problém, ale dostali nás do hry a vtedy sa chlapci trochu odviazali. Boli tam aj akcie, s ktorými môžem byť spokojný. Či už na bloku, alebo v útoku. V konečnom efekte mal súper zápas pod kontrolou. Gratulujem súperovi k víťazstvu.“
 
Ján Jendrejčák, hráč VK MIRAD UNIPO Prešov: „Od začiatku sme vedeli, že to bude zápas z kategórie tých jednoduchších pre nás, ale zodpovedne sme sa pripravovali. Tak vyzerali aj prvé dva sety. V tom treťom sete prišlo možno menšie poľavenie, a súper dal viac bodov, ale tréner je spokojný, my sme spokojní, tri body sú doma a to je hlavné“
(13:31, VK MIRAD UNIPO Prešov)
 
Diskusia
Pridať komentár