FC Košice má novú posilu. Ich rady posilní známe meno

701x
08. Február 2022
Novým hráčom klubu sa stal Richard Lásik
 Richard Lásik. Foto: FB/FC Košice - oficiálna stránka
 
Do metropoly východu prišlo známe meno, ktoré posilní rady FC Košice. Novým hráčom klubu sa stal Richard Lásik.
 
Ako informoval klub FC Košice na svojej webovej stránke, defenzívny záložník s desaťročnými skúsenosťami z Talianska prichádza do metropoly východu po jeseni, ktorú odohral vo Fortuna lige.
 
„Lásik vo svojej futbalovej kariére začínal v Bratislave, no už v 15 rokoch zamieril na Apeninský polostrov, kde ďalej rástol v Brescii. V roku 2012 nasledovalo krátke hosťovanie v Ružomberku a návrat do Brescie, za ktorú v Serii B odohral 43 duelov. Cez zastávky v Slovane Bratislava a Baníku Ostrava sa Richard vrátil späť do Talianska, kde hájil farby Avellina opäť v Serii B (35 zápasov a 2 strelené góly) a treťoligového Terama,“ uviedol klub.
 
 
Vízia košického klubu sa mu zapáčila
 
Dvadsaťdeväťročný futbalista naposledy pôsobil v FK Pohronie, kde za klub zo Žiaru nad Hronom odohral 664 minút v ôsmich zápasoch.
 
„V Pohroní mi vypršala zmluva, ktorú som mal podpísanú iba do konca roka. Manažér ma oslovil s možnosťou ísť do Košíc a mne sa táto myšlienka páčila. Celé sa to zdvojnásobilo po rozhovore s majiteľmi, ktorí mi predstavili víziu klubu. Myslím si, že ak to pôjde všetko podľa ich predstáv, tak tu vznikne niečo veľké,“ opísal zrod dohody Lásik.
 
Druhú ligu sleduje
 
Podľa jeho slov II. ligu sleduje už pár rokov a pred začiatkom sezóny v zahraničí zvykol trénovať s Petržalkou.
 
Ako ďalej povedal, všíma si progres a záujem, ktorý pri II. lige neustále vzrastá. A aj to bol jeden z dôvodov, prečo sa rozhodol prísť do košického klubu.
 
„Poznám Dávida Gubu či Feďa Valacha. S Dávidom som bol v kontakte, pýtal som sa ho, ako to tu funguje. Vravel mi, že tu všetko funguje na vysokej úrovni. Rovnako viem, že regenerácia je tu výborne zabezpečená. V tomto prípade som opäť nemal čo riešiť,“ skonštatoval Lásik, ktorý je doma nielen v strede zálohy, ale aj na pravom kraji obrany.
 
„Rišo je v dobrom futbalovom veku, má dostatok skúseností a schopností na pozícii, ktorú sme potrebovali obsadiť. Počítame s ním najmä na post defenzívneho záložníka, pričom môže hrať aj na ďalších dvoch pozíciách. Vie hrať pod tlakom a ja verím, že bude prospešný pre mužstvo. Som rád, že nás v zime posilnil,“ zhodnotil nového zverenca tréner Jozef Vukušič.
 
Už v utorok (8. 2.) čaká novú posilu klubu prvý zápas o 17.20 hod. na umelej tráve na Janigovej. Súboj proti TJ Mladosť Kalša bude ich siedmym duelom v zimnej príprave.
(10:45, red, FC Košice)
Diskusia
Pridať komentár