Tréner Palša z Gerlachova do Svidníka

2421x
13. Február 2022
Futbalové Slovensko pred reorganizáciou
Vladislav Palša 
 
Po krátkom čase sa futbal na Slovensku dostal opäť na hranicu novej podoby. Po skončení prebiehajúceho súťažného ročníka bude nasledovať reorganizácia.
 
Najvyššie súťaže profesionálov, prvá a druhá liga, zostanú bezo zmien. No dotkne sa to zostupujúcich a usporiadania v tretej lige a nižšie.
 
Aktívnych hráčov a solventných klubov je čoraz menej, tak v tretej najvyššej súťaží budú od sezóny 2022/2023 len dve skupiny na dvoch častiach republiky.
 
Už len dve tretie ligy
 
Aj preto sa rozhodol skúsený futbalový matador a tréner Vladislav Palša (41) skončiť pri kaučovaní v Gerlachove. Aktuálne po jeseni druhý tím v skupine sever za Starou Ľubovňou. Palša sa na situáciu pred reorganizáciou pozerá pragmaticky.
 
„Svidník hrá o súťaž vyššie v tretej lige. Je to niečo viac ako štvrtá liga v Gerlachove. Z tej sa pri predpokladanej reorganizácií ani nebude postupovať. Ja som taký, že stále potrebujem o niečo hrať. Mala by to byť dobrá príležitosť tak pre Svidník ako aj pre mňa."
 
Tentoraz ešte z druhej ligy zostúpia štyri tímy. No od budúceho ročníka do dvoch tretích líg, východ, západ, už len dvaja z chvosta tabuľky. Ako to bude vyzerať v štvrtej či piatej lige, to záleží aj na počte klubov, ktoré budú schopné absolvovať súťaž.
(18:55, šč)
Diskusia
Pridať komentár