Prešovskí volejbalisti prekvapujúco podľahli Bratislave

414x
22. Február 2022
Trápi ich aj koronavírus
Prešovčanom v nedeľu chýbali dvaja nahrávači. Foto: Veronika Mihaliková
 
V televíznom zápase 20. kola Niké Extraligy mužov prehrali hráči VK MIRAD UNIPO Prešov prekvapujúco v domácom prostredí s VKP Bratislava 1:3 po setoch 25:23, 12:25, 21:25, 23:25. Prešov hral v nedeľu oslabený o oboch nahrávačov – Petra Porubského a Samuela Goča, ktorí mali pozitívny test na ochorenie COVID-19.
 
Informoval o tom generálny manažér klubu VK MIRAD UNIPO Prešov, Marián Palenčar s tým, že absentujúcu dvojicu doplnil blokár Ján Jendrenčák.
 
 
Tréner Erik Digaňa musel na kľúčovom poste dirigenta hry výrazne improvizovať, ale aj to sa spočiatku javilo ako dostatočné. Prvý set získali pre seba Šarišania v koncovke. Druhý set im absolútne nevyšiel a hostia z hlavného mesta vyrovnali.
 
Atraktívny zápas pre divákov vyvrcholil vo štvrtom sete, kde Policajti v najtesnejším možným skóre nedovolili domácim poslať zápas do tajbrejku.
 
Hráčom zápasu sa stal beninský smečiar vo farbách VKP, Daouda Yacoubou, ktorý zaznamenal 24 bodov. Za domácich ocenil tréner smečiara Lukáša Smoleja, ktorý pomohol svoju družstvu 16-timi bodmi.
 
 Foto: Veronika Mihaliková
 
Hlasy trénerov
 
Erik Digaňa, tréner VK MIRAD UNIPO Prešov: „Chlapci to mali každopádne ťažké. Nevyhovárame sa na covid, dnes ho už má každý. Myslel som si, že to chytilo len jedného, ale nakoniec sme zodpovedne eliminovali nielen ďalších pozitívnych, ale aj chalanov s príznakmi. Urobili sme všetko pre to, aby dnes všetci odišli z haly zdraví. Čakajú nás dôležité zápasy. Budúci týždeň Myjava, čo bude pravdepodobne aj náš semifinálový súper. Musíme sa na nich dobre pripraviť a pevne verím, že všetko odznie ako má a v plnej forme odohráme zvyšok sezóny.“
 
Juraj Tiňo, tréner VKP Bratislava: „Po včerajšom zápase vo Svidníku som myslel, že začneme trošku odvážnejšie. Boli sme vo veľkom kŕči a očividne sme chceli veľmi vyhrať aj dnes. Vybojovali sme si to do posledného bodu. Prešov hral doma fantasticky.“
 
Tomáš Šiket, hráč VK MIRAD UNIPO Prešov: „Ťažko sa mi to hodnotí. Bol to emotívny a zároveň ťažký zápas, a boli sme v oklieštenej zostave. Napriek tomu sme si verili. Pretože máme niečo natrénované, poznáme sa a ťaháme za jeden koniec. V tom prvom sete nám veľa veci vychádzalo, robili sme málo chýb. Potom v ďalšom vývoji neviem, musíme si pozrieť video. Urobili sme zbytočne veľa chýb. Možno o jeden pokazený servis menej o jednu vykrytú loptu viac a mohlo to byť ináč. Určite si to rozoberieme s chalanmi.“
(13:37, VK MIRAD UNIPO Prešov)
Diskusia
Pridať komentár