Úspešný vstup do lyžiarskej sezóny aj pre Bardejov. Bodovali Viktória Blažejčíková a Ninka Jurčišinová

1481x
22. Február 2022
Tréner je s výsledkami veľmi spokojný
Zabodovali aj napriek pandemickej situácii  
 
Východoslovenská liga v zjazdovom lyžovaní začala písať svoju ďalšiu kapitolu v lyžiarskom stredisku SKI Centrum Strachan, Ždiar.
 
V sobotu 29. januára bolo na štart obrovského slalomu prihlásených spolu 228 pretekárov. Svoje zastúpenie tu mal aj Lyžiarsky klub Štart Bardejov.
 
Medzi prvými sa v kategórii Mladšie predžiačky na pretekovú trať vydali hneď dve zverenkyne. Najmladšej, vekom patriacej ešte do kategórie Superbaby, Andrei Cundrákovej sa pri svojej premiére medzi pretekovými bránami podarilo umiestniť na 18 priečke (8 bodov). Výborne sa darilo aj Ninke Jurčišinovej, ktorá si výbornou jazdou vybojovala krásne 3. miesto 55 bodov).
 
Ďalšiu premiéru si odbil aj Jakub Cudrák v kategórii mladších predžiakov. Vzhľadom na fakt, že s klubom začal trénovať až túto sezónu, sa umiestnil na veľmi peknom 9. mieste (29 bodov). U starších predžiakov mal bardejovský klub zastúpenie v podaní Olivera Štaffena, ktorý si vyjazdil 18. miesto (13 bodov).
 
POZRITE SI FOTOGALÉRIU: 
 
U mladších žiakov sa Marko Jurčišin umiestnil na 13. mieste (20 bodov). O 2 priečky vyššie si 11. miesto vybojoval Jakub Štaffen so stratou len 3,01 sekundy na víťaza. Týmto si na svoj bodovú účet pripísal 24 bodov do celkového hodnotenia.
 
Marek Blažejčík v kategórii starších žiakov si odnáša zo Ždiaru 11. miesto a porciu 24 bodov do celkového hodnotenia. Najviac sa darilo v kategórii junioriek Viktórii Blažejčíkovej, ktorej sa podarilo zužitkovať skúsenosti a roky tréningov na zjazdových lyžiach. Kvalitnou jazdou v oboch kolách sa umiestnila na výbornom 2. mieste a týmto si zabezpečila 60 bodov.
 
Tréningov nebolo veľa, no neodradilo ich to  
 
„S výsledkami mojich zverencov som veľmi spokojný. V preteku nám štartovali aj noví členovia klubu, ktorí sa nestratili vo výsledkovej listine. Kopec, na ktorom sa jazdilo, svojím profilom nesadol chlapcom v žiackych kategóriách, ktorí majú v obľube strmšie zjazdovky. Na druhej strane, chcel by som vyzdvihnúť Viktorku Blažejčíkovú v kategórii Junioriek, u ktorej sa prejavili odtrénované roky a hlavne chcenie na sebe pracovať a zlepšovať sa. Taktiež výbornú jazdu predviedla Ninka Jurčišinová. Aj túto sezónu poznačuje pandemická situácia. Nemali sme toľko tréningov, koľko by sme si predstavovali a potrebovali, ale aj napriek tomu sa nám podarilo zabodovať," zhodnotil tréner Lyžiarskeho klubu Štart Bardejov Milan Kravec.
(13:44. T. Kravec)
 
Diskusia
Pridať komentár